Realme Note 50 je novi telefon kineske kompanije koji na Filipinima košta 64 dolara

Kompanija Realme je telefonom Realme Note 50 lansirala svoju novu liniju uređaja, a njen prvi predstavnik Realme Note 50 na Filipinima košta samo 64 dolara

Realme Note 50 je novi telefon kineske kompanije koji na Filipinima košta 64 dolara

Kineska kompanija Realme objavila je novu liniju telefona pod imenom Note, lansirajući prvi uređaj ove serije pod nazivom Realme Note 50. Ovaj telefon debituje sa ekranom koji ima brzinu osvežavanja od 90 Hz, a trenutno je na Filipinima dostupan po ceni od samo 64 dolara, tačnije 3600 filipinskih pezosa.

Malo kasnije tokom godine, stići će još dva nova uređaja ove serije koja će pratiti prvenac, piše GSMArena. No, šta sve donosi Realme Note 50 po ovoj ceni?

Novi telefon ima IPS LCD ekran dužine dijagonale 6,74 inča sa HD+ rezolucijom i pomenutom brzinom osvežavanja, dok ujedno nudi maksimalnu osvetljenost od 560 nita sa stopom odziva dodira 180 Hz. Na prednjoj strani uređaja nalazi se selfi kamera u kružnom obliku na vrhu ekrana sa samo 5 MP, ali po ceni pod kojom je telefon trenutno dostupan, bilo bi previše očekivati neku „zver“ od prednje kamere.

U unutrašnjosti telefona nalazi se Unisoc T612 čipset kompanije istomenog naziva iz Šangaja, a uparen je sa četiri gigabajta radne, i 64 GB memorije za skladištenje podataka. Na poleđini  se nalazi glavna kamera sa 13 MP i QVGA pomoćnim sočivom.

Softverski deo pokriva Realme UI T Edition koji se zasniva na Android 13 operativnom sistemu, dok baterija ima kapacitet 5.000 mAh sa punjenjem od 10 W. Ono što je zanimljivo je da ovaj telefon poseduje IP54 sertifikat za otpornost na vodu i prašinu, a port za slušalice kao i senzor otiska prsta nalaze se na njegovim ivicama.

Telefon je dostupan u plavoj i crnoj boji i trenutno van Filipina, Realme i dalje nije objavio međunarodne cene i dostupnost, ali javnost očekuje da će on stići na ostala tržišta u narednim nedeljama. Dok stigne do drugih tržišta, sigurno je da će i cena telefona skočiti, ali uzevši u obzir njegove specifikacije, to ne bi trebalo da „ide u nebo“. Stoga, ukoliko vam je potreban jednostavan telefon po niskoj ceni, možda baš ovaj telefon bude pravi izbor za vaše potrebe.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Kod nas minimum 100eu.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi