Redmi Turbo 3 je najnoviji Xiaomi telefon upravo lansiran u Kini

Baš kao što je i najavio, Xiaomi je danas lansirao novu liniju telefona pod svojim brendom Redmi, koju je otvorio model pod nazivom Redmi Turbo 3

Redmi Turbo 3 je najnoviji Xiaomi telefon upravo lansiran u Kini

Kina je danas prva imala priliku da se upozna sa novim Xiaomi telefonom – Redmi Turbo 3 modelom, koji je svojim lansiranjem ujedno otvorio i novu Redmi liniju telefona pod nazivom Turbo. Telefon pokreće nedavno predstavljeni Snapdragon 8s Gen 3 čipset, SoC namenjen srednjoj klasi telefona, sa performansama koje se mogu takmičiti i sa vodećim čipovima.

Redmi Turbo 3 ima OLED ekran dužine dijagonale 6,67 inča, sa 1.5K rezolucijom, brzinom osvežavanja od 120 Hz i 2400 nita maskimlane osvetljenosti uz visokofrekventno PWM zatamnjivanje od 1920 Hz.

Sam uređaj ima ultra veliki okrugli sistem za hlađenje sa dizajnom za odvajanje pare i tečnosti, a ima podršku za do 16 GB LPDDR5X RAM-a i 1 TB UFS 4.0 skladišta. Kada je u pitanju sam dizajn, Redmi Turbo 3 ima pravougaoni okvir sa blago zaobljenim ćoškovima, a na zadnjem panelu se nalaze dva velika izbočena „prstena“ namenjena kamerama. Telefon ima ima IP64 rejting za otpornost na vodu i prašinu, a inače je debljine samo 7,8 milimetara.

Kao što ste mogli da pročitate malopre, telefon ima dvostruki sistem zadnjih kamera koji podrazumeva Sony LYT-600 senzor sa 50 MP, veličine 1/1,95 inča i otvorom blende od f/1,59 za glavnu kameru sa optičkom stabilizacijom slike, kao i Sony IMX 355 senzor rezolucije 8 MP na ultraširokoj kameri, sa otvorom blende od f/2,2. Redmi Turbo 3 takođe podržava 4K video snimanje, a na prednjoj strani nalazi se selfi kamera sa OmniVision OV20B senzorom od 20 MP i 1080p video snimanjem.

Kada je u pitanju baterija, ona je kapaciteta 5.000 mAh i podržava 90 W žično punjenje, koje navodno obezbeđuje 50 posto napunjenosti za 12 minuta, kao i 100 posto za 35 minuta.

Redmi Turbo 3 radi na HyperOS softveru zasnovanom na Android 14 operativnom sistemu, a takođe dolazi sa takozvanim „vazdušnim pokretnima“ odnosno AirGestures tehnologijom koja omogućava korisnicima da lako kontrolišu svoje uređaje sa udaljenosti bez dodirivanja ekrana. To može da bude korisno dok pravite selfije ili ako su vam ruke mokre. Postoje i razne druge AI funkcije na uređaju kao što su titlovi uživo, AI rezime i tako dalje.

Telefon je inače dostupan u crnoj, svetlo zelenoj i bež, ali u opticaju je i ograničeno „Harry Potter“ izdanje telefona inspirisano stvarima iz filma poznatim kao „sedam Horkruksa“. Izdanje inspirisano filmom daje elegantni estetski izgled i odaje počast misterioznom svetu magije, donoseći neograničenu maštu tehnologije i magije za početak igre, tvrdi kompanija.

Model u standardnim bojama u Kini dolazi po ceni od 1999 juana, odnosno oko 260 evra za verziju konfiguracije sa 12/256 GB, dok je verzija sa 12/512 GB dostupna za 2.299, odnosno oko 300 evra u konverziji. Opcija koja ima jači RAM, odnosno verzija sa 16/512 GB košta 2.499 kineskih juana, što je oko 320 evra posle konvertovanja valute, dok najjača varijanta sa 16 GB RAM-a i 1 TB memorije za skladištenje košta 2.799 juana, odnosno oko 360 evra.

Ograničeno Hari Poter izdanje dostupno je sa 16/512 GB i košta 2.699 juana, odnosno oko 350 evra, ističe FoneArena. Međutim, i dalje nije poznato da li će i u kojim verzijama novi telefon stići i na evropsko tržište.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. jocasylver

    Dobre su cene

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi