Samsung Galaxy A35 i A55 dobijaju AMD grafiku iduće godine

Samsung radi na tome da svojim mobilnim telefonima iz Galaxy A35 i A55 serije, podari AMD RDNA grafičko jezgro tokom naredne godine, ali neće služiti onome što vam je prvo u mislima

Samsung Galaxy A35 i A55 dobijaju AMD grafiku iduće godine

Još u martu ove godine, pisalo se o tome da bi Samsung mogao da počne sa ugradnjom čipsetova sa AMD RDNA grafičkim jezgrom u svoje telefone iz srednjeg cenovnog ranga, poput Galaxy A35 i A55 modela. Nakon toga situacija oko uvođenja ove zanimljive opcije je bila prilično tiha, sve do danas.

Sada čujemo da bi AMD RDNA grafika mogla, da postane sastavni deo mogućnosti i specifikacija Galaxy telefona iz mejnstrim klase. Izvor koji prenosi ovu informaciju je otkrio da RDNA grafičko jezgro neće služiti za igranje, već da je njegova uloga više fokusirana na procesiranje signala slike. Ovo je iznenađenje kome se svakako radujemo i videćemo uskoro kako će sve ovo ispasti u praksi i realnom radu.

Samsung Galaxy A35 i A55 modeli dobijaju AMD RDNA grafiku za obradu slike i videa

Informacija stiže iz pouzdanog izvora i govori o tome kako će budući Exynos čipsetovi srednje klase poput Exynos 1480 i 1430 modela, raspolagatii AMD RDNA grafičkim jezgrom. Dalje, ovaj izvor navodi kako korisnici treba da spuste svoja očekivanja u smislu da će time dobiti vrhunske gejming performanse jer će ova grafika pre svega služiti u procesu obrade slike i videa, a ne u igranju igara.

https://twitter.com/Tech_Reve/status/1697227250838704451?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1697227250838704451%7Ctwgr%5E4f04bbd1a6fc7453d931ac40f15558d7c0f79668%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwccftech.com%2Fsamsung-bringing-amd-rdna-to-mid-range-galaxy-phones%2F

Ovo svakako neće biti prvi put da Samsung koristi AMD RDNA grafiku. Zloglasni Exynos 2200 već ima ugrađeno AMD grafičko jezgro koje nudi i Ray Tracing opciju, ali smo prilično sigurni da budući Exynos 1480 i 1430 procesori neće raspolagat Ray Tracing opcijom.

U ovom trenutku nas više zanima sa koliko će uspeha Samsung iskoristiti ovu grafiku za pravljenje kvalitetnijih snimaka, njihovo procesiranje kao i efikasniju kompresiju video sadržaja. Obrada ovih sadržaja na Samsung uređajima je već prilično dobra, čak i na onima iz „A“ serije telefona, tako da uz pomoć AMD grafike možemo očekivati još bolje ukupne performanse u domenu pravljenja video snimaka i generalno radu ugrađenog sistema kamera.

Proći će još neko vreme od najmanje pola godine, pre nego što ugledamo novu generaciju Samsung Galaxy „A“ uređaja, a ako su glasine tačne, onda ćete videti buduću generaciju Samsung mejnstrim pametnih telefona sa boljim kamerama nego ranije.

Nadajmo se samo da to neće drastično povećati cenu telefona jer Samsung „A“ serija je već u ovom trenutku prilično dobra vrednost za uloženi novac, a eventualno povećanje cena bi samo narušilo taj balans i učinilo da nabavka takvog telefona  izgubi smisao za mnoge korisnike koji se drže ovih uređaja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. lepi kokan

    kupuje se na trafici, a nisu novine...

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi