Zvanično najavljen Samsung Exynos 2200, dolazi sa AMD RDNA 2 grafikom

Samsung još uvek nije potvrdio ime „Exynos 2200“ na tizeru pa ostaje prostora da dobije neki drugi naziv

 
Samsung je najavio svoj sledeći SoC za flagship pametne telefone – za koji se očekuje da će se zvati Exynos 2200 uoči predstojeće najave 11. januara. Na zvaničnom Tviter nalogu, kompanija je najavila svoj budući premijum čipset.
 
Screenshot_1_4.jpg
 
Južnokorejski tehnološki gigant takođe je podelio snimak na svom zvaničnom YouTube kanalu. Treba napomenuti da tizer ne otkriva mnogo, čak ni tačno ime Samsungovog dolazećeg SoC-a.

 
Prema izveštaju The Verge, novi čipset će imati GPU koji pokreće AMD-ova RDNA 2 grafička arhitektura, poznatija po pokretanju grafike sledeće generacije na Xbox Series X, PlayStation 5 i AMD-ovim RX 6000 serijama grafičkih kartica.
Navodno, Ekynos 2100 će pokretati neke od najmoćnijih Samsungovih telefona 2022. godine, uključujući pretpostavljene Samsung Galaxy S22 i Samsung Galaxy S22 Ultra.
Renderi Samsung Galaxy S22 Ultra primećeni su jutros, a Samsung tek treba da objavi bilo kakve detalje o predstojećoj seriji. Najnoviji renderi sugerišu da će predstojeći pametni telefon imati slot za S Pen, što će ga približiti seriji Galaxy Note.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi