Samsung Galaxy Ring pametni prsten konačno izložen na MWC 2024

Posle više tizera, Samsung je konačno pokazao svoj Galaxy Ring pametni prsten na MWC događaju u Barseloni, i otkrio kako on zapravo izgleda u fizičkom obliku

Samsung Galaxy Ring pametni prsten konačno izložen na MWC 2024

Samsung Galaxy Ring pametni prsten svoju namenu nalazi u pojednostavljenju života u zdravstvenom smislu i u skladu sa tim, naravno, fokus ovog novog nosivog uređaja južnokorejske kompanije je na zdravstvenim funkcijama i inovacijama. Kompanija Samsung je posle više najava i delimičnog predstavljanja uređaja konačno pokazala prsten i u fizičkom obliku na MWC sajmu u Barseloni otkrivajući nove, ali i dalje ne kompletne detalje o njegovim mogućnostima.

Ovaj nosivi uređaj biće dostupan u platinasto-srebrnoj, zlatnoj i keramičko-crnoj boji, a prema planovima kompanije, trebalo bi da se pojavi na tržištu tokom ove godine.

Detalji o Galaxy Ring prstenu bili su ograničeni nakon prvog predstavljanja na Unpacked događaju prošlog meseca, a nekim novinarima na MWC nije bilo dozvoljeno da ga slikaju, tvrdi Engadget. Uprkos tome, nove slike koje je obezbedio Samsung otkrivaju da je prsten konkavnog oblika i slične veličine kao kod konkurentnog, finskog Oura pametnog prstena, te da je to uređaj orijentisan na velnes. Unutar njega nalazi se napredna elektronika i skup, za sada i dalje, nepoznatih senzora.

Veličina prstena neće biti jedina opcija koja će varirati kada je u pitanju ovaj uređaj. Galaxy Ring biće dostupan u veličinama od 5 do 13, sa oznakama od S do XL unutrašnjeg obima. Uz njih, menjaće se i veličina baterije, a samim tim i vreme između dva punjenja. Ono će varirati u zavisnosti od veličine samog prstena i kretaće se u rasponu od 14,5 mAh do 21,5 mAh. Trajanje baterije nije još uvek poznato, ali pretpostavka je da će ono biti dugo, ako u u obzir uzmemo da finska Oura traje do sedam dana između punjenja.

Dr Hon Pak, potpredsednik kompanije Samsung, istakao je u blog objavi da će prsten pratiti aktivnost sna na osnovu otkucaja srca, pokreta i disanja, nudeći korisnicima personalizovane savete. Samsung će sarađivati sa partnerom Natural Cycles kako bi pružio dodatne podatke o plodnosti, proširujući tako funkcionalnosti koje već poseduje Galaxy Watch pametni sat.

U sklopu zdravstvenog ekosistema, Galaxy Ring ponudiće novi alat pod nazivom My Vitality  Score koji meri budnost, pružajući korisniku i na taj način uvid u njegovo opšte zdravlje. Povratne informacije biće dostupne preko tzv. Booster kartica, koje nude naučno zasnovane savete koristeći podatke o aktivnosti tela u snu i druge podatke koje je uređaj prikupio.

Galaxy Ring biće integrisan sa Samsung Health ekosistemom i kompatibilan sa Galaxy Watch pametnim satom, što će omogućiti korisniku da istovremeno koristi oba uređaja da bi dobio precizne informacije o svom zdravlju. Kompanija naglašava da će Galaxy Ring biti kompatibilan samo sa Samsung Galaxy telefonima na početku, sa planom proširenja na druge Android uređaje u budućnosti.Za sada, međutim, kompatibilnost sa iOS uređajima još nije potvrđena.

Dok čekamo dodatne informacije o Samsung Ring pametnom prstenu, paketu senzora, ceni i tačnom datumu izlaska na tržište, kompanija obećava inovativno praćenje zdravlja i dobrobiti koje će pojednostaviti svakodnevni život korisnika.

Više o novitetima sa ovogodišnjeg MWC sajma pratite na našem sajtu, kao i u direktnom izveštavanju redakcije na društvenim mrežama i YouTube kanalu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi