Samsung kaže da je odluka o ceni novog Galaxy Ring-a trajna

Samsung je direktno napao Oura prsten svojim novim Galaxy Ring-om, ne samo po obećanim mogućnostima, već i po ceni

Samsung kaže da je odluka o ceni novog Galaxy Ring-a trajna

Samsung je lansirao svoj novi Galaxy Ring, pametni prsten koji je skuplji od sličnog konkurentskog Oura prstena, ali dolazi bez mesečne pretplate. Cena Galaxy Ring-a iznosi 399 dolara, dok Oura prsten košta 299 dolara plus mesečna pretplata od 5,99 dolara za pristup svim funkcijama. Samsung odluka da ne naplaćuje pretplatu, temelji se na njihovoj sposobnosti da pokrivaju dodatne operativne troškove zahvaljujući višestrukim izvorima prihoda.

Lee Dinham, Samsungov stručnjak za mobilno iskustvo, izjavio je da Samsung nema planove da uvodi pretplatu za Galaxy Ring u budućnosti. Jedan od razloga za to je Samsung Health aplikacija, koja već poseduje infrastrukturu za praćenje različitih zdravstvenih parametara zahvaljujući drugim Samsung nosivim uređajima. Ovo omogućava Galaxy Ring-u da se integriše u postojeći sistem bez dodatnih troškova.

Samsung Galaxy Ring bez mesečne pretplate

Oura je odgovorio na pitanje o mogućoj reviziji njihove pretplate fokusirajući se na vrednost koju pružaju svojim korisnicima. Oura prsten nudi više od 50 zdravstvenih i wellness merenja i praćenja, a tokom 2024. godine dodali su 14 novih funkcija. Tom Hale, izvršni direktor Oura, naglasio je posvećenost kompanije izgradnji vrednosti za svoje članove i pružanju najboljeg ličnog zdravstvenog pratioca.

Za korisnike koji razmišljaju o kupovini novog nosivog uređaja, obećanje o nepostojanju budućih pretplatničkih naknada za Galaxy Ring je veoma privlačno. Međutim, postoji skeptičnost s obzirom na to da je Samsung najavio da će Galaxy AI, koji uključuje AI funkcije na svim njihovim uređajima, biti besplatan do 2025. godine. Nakon toga, nije jasno šta će se dogoditi, pa postoji mogućnost da će neke AI funkcije Galaxy Ring-a postati deo pretplatničkog plana.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Galaxy Ring predstavlja izazov za Oura prsten jer Samsung ima veliku bazu korisnika kojima može ponuditi svoju novu nosivu tehnologiju. Neke funkcije Galaxy Ring-a su dostupne samo uz Samsung telefon, što dodatno povezuje korisnike sa Samsung ekosistemom. Na primer, kontrola gestovima za isključivanje alarma ili precizniji zdravstveni podaci i duži vek trajanja baterije kada se Galaxy Ring i Galaxy Watch koriste zajedno.

Zaključno, Galaxy Ring nudi bolji vek trajanja baterije, veću preciznost i nema pretplatničke naknade, što je privlačno za postojeće Samsung korisnike. Međutim, budući planovi za Galaxy AI ostaju nejasni, pa će korisnici morati da sačekaju do 2025. godine da bi saznali da li će biti potrebne dodatne naknade za korišćenje svih funkcija prstena, prenosi Forbes.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi