Samsung lansira 50 W punjač, ali po dosta visokoj ceni

Samsung će u ponudi uskoro imati najskuplji punjač do sada – dualni 50 W punjač koji može puniti preko jednog porta na 50 W ili preko oba istovremeno na 25 W

Samsung lansira 50 W punjač, ali po dosta visokoj ceni

Ako kupite Samsung telefon visoke ili čak neki iz srednje klase, nećete dobiti punjač u pakovanju, ali kompanija će vam rado ponuditi svoj asortiman punjača koji i nije toliko jeftin. Danas dobijamo informacije da je južnokorejski gigant u procesu lansiranja novog proizvoda – u pitanju je 50 W punjač koji je najskuplji u celoj ponudi i košta navodno 69,90 odnosno 70 evra.

Iako on jeste dualni punjač, što znači da može da koristi jedan port da bi punio uređaj na 50 W, ili oba porta istovremeno, ali na po 25 W, ove specifikacije ipak nisu toliko impresivne da bi opravdale ovako visoku cenu. One jesu dovoljne za Samsung telefone, koji ne podržavaju preko 45 W žičnog punjenja, ali tržište pametnih telefona sada je sve više popunjeno uređajima i punjačima koji idu i preko 100 W.

Sedamdeset evra u tom slučaju je zaista mnogo, posebno kada postoji mnogo jačih punjača u svakoj onlajn prodavnici za manje novca. S tim u skladu, jedini razlog kojim bi neko opravdao kupovinu ovakvog punjača umesto bržih i jeftinijih konkurenata je to što ovaj punjač iza sebe nosi brend Samsung.

Neki čak mogu pretpostaviti da to što nosi Samsung ime, znači i da će bolje raditi sa telefonima ovog proizvođača, ali i ovaj 50 W punjač koristi PD/PPS baš kao i svaki drugi pristojan punjač. Tako praktično dolazimo do zaključka da je 70 evra novac koji treba da platimo za brend.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (6)
  1. Lanikor

    Jesu im kvalitetni punjaci ali ovo glupavo sibicarenje mi nekad stvarno nije jasno.

  2. tozovac

    Могли су да се отворе мало по питању снаге. Већ имају пуњач од 45w, додуше, пуни само један уређај. А и он подоста кошта, ја сам га платио 6000 у јулу.

  3. Poolmaker


    View image at the forums

  4. Opa, stigli su do 50w već. Sad će 2017-ta godina i kod njih. :) Apple se još ne da.

  5. Aleksandar_038

    Njima ni 45W ne radi kako treba 🤣

  6. nidzakv

    Da, najjače i 45w puni isto kao 25w..

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi