Samsung S24 Ultra će možda imati kameru manje

Ako je verovati najnovijim glasinama, Samsung S24 Ultra će možda imati jednu kameru manje

Samsung S24 Ultra će možda imati kameru manje

Držeči se prakse koju je započeo 2021. godine, Samsung je do sada lansirao Ultra modele u svojoj Galaxy S liniji sa četiri zadnje kamere, od kojih su dve telefoto – 3x telefoto zajedno sa 10x periskopskom telefoto. Međutim, prema najnovijim glasinama, koje prenosi do sada pouzdan izvor informacija, ©Ice universe, takva praksa bi mogla da se promeni sledeće godine sa izlaskom S24 Ultra modela.

Ice universe tvrdi da je Samsung uklonio 3x telefoto sa Galaxy S24 Ultra modela i “spojio” je u periskopsku telefoto kameru. Iako ne zalazi u više detalja, Ice universe kaže da S24 Ultra modeli, neće imati posebnu 3x telefoto kameru, već će imati promenljivi telefoto sa zumom od 3x do 10x, piše GSMArena.

Zašto bi S24 Ultra mogao da ostane bez 3x telefoto kamere?

Razlog bi mogao da bude taj što bi jedna telefoto kamera na S24 Ultra modelima mogla da obavlja posao obe kamere za zumiranje koje imamo na trenutnoj S23 Ultra seriji. Takva kamera bi mogla da ponudi bolji kvalitet slike sa promenljivim opsegom zuma od 4x, 5x, 6x pa sve do 9x.

Druga mogućnost je da Samsung ima dovoljno poverenja u svoju primarnu kameru od 200 MP za 3x digitalni zum, koji bi bio jednako dobar kao optički. U svakom slučaju, jedna kamera manje na poleđini telefona bi mogla da znači bolji dizajn telefona.

Iako ove informacije dolaze iz više izvora, treba zadržati zdravu dozu skepticizma i sačekati još dokaza, pošto imamo više od šest meseci pre nego što Samsung predstavi S24 Ultra seriju, a ako smo nešto naučili do sada, to je da su planovi oduvek bili podložni promenama.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. В.и.к.т.о.р

    :eek:

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi