Sklopivi iPhone ima snagu da skroz promeni lansiranje Apple telefona

Prvi sklopivi iPhone mogao bi da bude lansiran tek početkom 2027. godine što znači odstupanje od uobičajene Apple prakse da plasira uređaje krajem godine

Sklopivi iPhone ima snagu da skroz promeni lansiranje Apple telefona

Iako proizvođači telefona sa Android operativnim sistemom već nekoliko godina nude sklopive telefone, odnosno one sa savitljivim ekranom, Apple tek treba da se upusti u ovu oblast. Nedavni izveštaj južnokorejskog  magazina Alpha Business, koji se poziva na „pouzdane” insajderske informacije, ukazuje da će prvi sklopivi iPhone  biti lansiran početkom 2027. godine. 

Koliko su pouzdane te informacije govori činjenica da je isti sajt prethodno sugerisao da će sklopivi iPhone biti dostupan krajem 2026. godine.

U svakom slučaju, potencijalno odlaganje roka trebalo bi da ima značajan pomak za Apple, koji obično predstavlja nove iPhone telefone u drugom delu godine, sa izuzetkom iPhone SE serije. Na taj način bi on napravio odstupanje od svoje tradicionalne strategije lansiranja telefona isključivo krajem godine, polako počinjući da liči na Samsung i druge brendove koji to rade skoro cele godine.

Verovatno je da će kompanija, pod uslovom da se zaista upustila u razvijanje savitljivog telefona, da koristi najnoviji čipset za sklopivi iPhone, tako da bi dodatno odlaganje moglo da dovede do situacije slične kao kod Google Pixel Fold modela – kada skupi uređaj sa savitljivim ekranom dolazi na tržište samo nekoliko meseci pre lansiranja konkurentnih uređaja sa unapređenim čipovima.

Ne treba zaboraviti da iPhone nije jedini sklopivi Apple uređaj o kome već neko vreme kruže glasine. Navodno, kompanija radi i na sklopivom iPad uređaju, kao i na sklopivom Macbook računaru, za koje se ne očekuje da će biti dostupni  2025. Godine.

Ipak, kako su sve te informacije na nivou glasine, ljubitelji Apple proizvoda koji su zainteresovani za sklopive uređaje, trenutno moraju da se oslanjaju na Android i Windows ponudu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi