Apple savitljivi telefon možda vidimo između 2026. i 2027. godine

Kupertinska kompanija najpoznatija po svojim iPhone uređajima navodno razvija Apple savitljivi telefon sa ekranom dužine sedam do osam inča za 2026. ili 2027.

Apple savitljivi telefon možda vidimo između 2026. i 2027. godine

Apple je izgleda shvatio da ne može ostati samo na iPhone uređajima kada su u pitanju telefoni, pošto skoro cela industrija pametnih telefona ide napred u inovacijama kroz uređaje sa preklopnim ekranima. Tako će navodno prvi Apple savitljivi telefon izaći 2026. ili 2027. godine, sa ekranom dužine dijagonale od sedam do osam inča, tvrde industrijski izvori iz Južne Koreje.

Ipak i dalje nije poznato da li će to doslovno biti novi telefon u Apple liniji, ili jednostavno novi uređaj sa sklopivim ekranom koji bi možda mogao da zameni iPad mini u liniji proizvoda ove kompanije.

U svakom slučaju, specifikacije i karakteristike ovog uređaja i dalje nisu finalizovane, piše portal TheElec. Uz potencijalni Apple savitljivi telefon, kompanija navodno testira i novu generaciju iPad mini uređaja sa OLED ekranom, što baš i nema smisla ukoliko je pređašnja informacija o njegovoj zameni savitljivim uređajem tačna.

Kada su u pitanju OLED ekrani, kupertinski gigant se navodno priprema da ove godine uvede ovaj tip ekrana u svoju iPad Pro liniju tableta. OLED iPad mini, međutim, ne bi bio lansiran zajedno sa ovim tabletima, odnosno ne pre sledeće godine.

U prilog informaciji da je Apple savitljivi telefon, odnosno uređaj, u pripremi ide i to da su i Samsung Display i LG Display američkoj kompaniji pružile uzorke preklopnih ekrana u rasponu veličina šest i sedam inča. To onda svakako znači da Apple želi da ide na veće dimenzije za ono što bi mogao da bude njegov prvi preklopni uređaj.

S obzirom na to, ako ili kada Apple odluči da ozvaniči ovaj projekat, vrlo je verovatno da će prvo naručiti panele od Samsung ogranka za ekrane, imajući u vidu veliko iskustvo ove kompanije u snabdevanju panelima za Samsung Electronics. LG Display će sa druge strane, verovatno početi masovnu proizvodnju preklopnih panela za Apple godinu dana posle kompanije Samsung, ukoliko kupertinski igrač bude želeo da igra na strategiju dva dobavljača.

Osim pomenutog uređaja sa savitljivim ekranom, Apple bi potencijalno oko 2028. godine takođe mogao da lansira i preklopni uređaj veličine ekrana od čak 20,25 inča koji će navodno biti brendiran kao iPad ili Mac. Naravno, ova veličina odnosi se na unutrašnji, preklopni ekran.

Ipak, imajući u vidu da Apple već godinama unazad ima samo jednu liniju telefona, malo je sumnjiva informacija koja se pojavila u medijima. Ukoliko je ona pak tačna, to bi definitivno predstavljalo ogroman korak ove kompanije od njenog dosadašnjeg poslovanja, kroz isticanje „jedinstvenosti“ uz samo jednu liniju telefona kroz različite iPhone generacije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (7)
  1. Ne znam cemu ovo… samo ako bude mogao ekran da traje godinama bez ljuscenja folija i gluposti ok, ovako kako trenutno stvari stoje za zaobici ovakve uredjaje u sirokom luku.

  2. jocasylver

    U korak sa konkurencijom

  3. Poolmaker

    Lepo, očigledno treba pošto poto gurati nešto novo, nema veze što će trebati godine ili decenija da savitljivi uređaji budu iole sazreli kao tehnologija.

  4. jocasylver

    Slažem se. Čekaju da to sazri i da onda oni naprave prvi pravi savitljivi telefon.
    Imaju iskustva u tome. Verovatno i ja da počnem proizvodnju telefona isto bih uradio kao Apple

  5. Poolmaker

    Foldable telefoni još u potpunosti nisu sazreli kao tehnologija, a savitljivi kad krenu čeka ih još duži put.

  6. jocasylver

    Sto ih proizvode ako nisu sazreli? Što ne čekaju još koju godinu jao Apple i kažu da imaju savršen? Spreman da odgovori na sve pozive. Ili su oni ludi što ih prave ili smo mi ludi što ih kupujemo?

  7. Nisu sazreli odlepljuju im se folije dnevno ih dodje u promobi ne zna im se broj… bukvalno radni vek ekrana sa zamenjenom folijom (pit stop 1free) 2 godine a da ne pominjem koliko ih dodje da im se ne uvazi garancije jer dobiju crne strafte

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi