AI funkcije zvanično stižu na iPhone tokom ove godine

Na ovogodišnjoj Apple WWDC konferenciji verovatno dobijamo detaljnije predstavljanje, ali u međuvremenu kompanija potvrđuje da AI funkcije stižu na iPhone

AI funkcije zvanično stižu na iPhone tokom ove godine

Tokom razgovora o zaradi sa investitorima, izvršni direktor kompanije Apple Tim Kuk potvrdio je da AI funkcije stižu na platforme kompanije. Kuk je najavio da će više detalja o naporima u vezi sa razvojem veštačke inteligencije podeliti „kasniije ove godine”, što znači da će one verovatno biti dostupne i na predstojećoj iPhone 16 liniji telefona

Apple obično najavljuje šire promene platforme na svom WWDC događaju, uporedo sa izdavanjem verzija pregleda za programere za iOS, macOS i druge platforme. Tada kompanija najavljuje i određene nove funkcije za svoje nove iPhone telefone, koje lansira kasnije tokom godine. S tim u skladu, Apple verovatno planira da detaljnije govori o ovim funkcijama zajedno sa predstavljanjem iOS 18 operativnog sistema.

Tokom razgovora Kuk je dalje naveo da „što se tiče veštačke inteligencije, imaju dosta posla koji se odvija interno“, piše Android Authority.

„Postoje neke stvari zbog kojih smo neverovatno uzbuđeni, a o kojima ćemo pričati kasnije tokom ove godine”, rekao je on. Kuk, ipak, njie naveo na koje uređaje ili platforme će veštačka inteligencija doći, ali se to može naslutiti iz nekih informacija koje su procurile proteklih nedelja, a otkrivaju da će iPhone biti u centru AI napora kompanije Apple.

Programski kod u iOS 17.4 verziji sugeriše da će digitalni pomoćnik Siri moći da koristi veštačku inteligenciju za: sumiranje tekstova, predloge za pametne odgovore u porukama, ali i u aplikacijama kao što su Apple Music, Pages i Keynote. Apple takođe testira različite AI modele, od kojih neki rade na uređajima, a neki se oslanjaju na internet.

Što se tiče izlaska iOS 18 softvera za iPhone, insajderi i javnost očekuju da bude predstavljen na WWDC 2024 početkom juna meseca, gde bi Apple detaljno mogao da iznese neke od temeljnih planova na uključenju AI u iOS i druge platforme. Još više funkcija namenjenih Apple potrošačima, kompanija će verovatno otkriti prilikom lansiranja iPhone 16 linije telefona, što bi trebalo da bude u septembru 2024. godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi