Snapdragon 8 Gen 3 bi mogao da oduva konkurenciju

Postojeći Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 koji pokreće najnovu seriju Samsung telefona Galaxy S23 ima veći radni takt, što utiče na bolje performanse uređaja.

Naslednik postojećeg Qualcomm flegšip procesora – Snapdragon 8 Gen 3 za Galaxy telefone, trebalo bi da bude predstavljen sledeće godine. Pretpostavlja se da će ponuditi najbolje performanse jednog jezgra za bilo koji uređaj i tako nadmašiti A17 Bionic kompanije Apple.

Očekivani rezultat na testu performansi jednog jezgra budućeg Snapdragon 8 Gen 3 mogao bi premašiti 2.000 poena, prema Geekbench testu.

Snapdragon 8 Gen 3 u novoj seriji Galaxy uređaja

Twitter insajder poznat pod nadimkom RGcloudS započeo je ovu diskusiju govoreći o Samsung i TSMC tehnologiji proizvodnje nove generacije SoC čipova. RgcloudS je tokom svog izlaganja spomenuo Snapdragon 8 Gen 3 procesor za Galaxy. On bi trebalo da pokreće Galaxy S24 seriju telefona i tako nasledi aktuelni Snapdragon 8 Gen 2 koji je prvi izbor i ostalih proizvođača pametnih uređaja. Lansiranje pomenute serije Samsung uređaja očekuje se sledeće godine.

S obzirom na činjenicu da se Geekbench 6 benchmark platforma pojavila ove nedelje, insajder sa društvene mreže Twitter verovatno misli na rezultate dobijene proverama u Geekbench 5 verziji testa. Apple A16 Bionic je na pomenutom testu ostvario 1800+ bodova, dok se očekuje da će A17 ostvariti bolji učinak u pogledu energetske efikasnosti, ali ne i performansi. Ovakav razvoj događaja upućuje na zaključak da će Snapdragon 8 Gen 3 biti gospodar među procesorima, bar u pogledu performansi jednog jezgra.

Snapdragon 8 Gen 3 već beleži dobre rezultate?

Prošle nedelje se pojavio nezvanični rezultat Snapdragon 8 Gen 3 procesora koji je na benchmark testovima ostvario rezultat od 1.930 poena i time ostavio iza sebe A16 Bionic. Ukoliko se uzme u obzir činjenica da će Snapdragon 8 Gen 3 za Galaxy uređaje raditi na većim frekvencijama ugrađenih jezgara, nameće se zaključak da će ovaj procesor probiti granicu od 2.000 poena na Geekbench 5 testu pojedinačnog jezgra, piše Wccftech.

Ne zna se ko će proizvoditi Snapdragon 8 Gen 3, a u igri su kompanija TSMC i Samsung. Moguće je da će obe firme učestvovati u masovnoj izradi, ali odluka je i dalje na kompaniji Qualcomm koja se još uvek nije oglasila.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. kUdtiHaEX

    Oduvali su Exynos, ostalo je realno nedostižno.

  2. Šta je ostalo? Bio...?

  3. kUdtiHaEX

    Bionic i M procesori naravno.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi