Snapdragon u novom odelu – novi čip upoznaćemo 18. marta na javnom predstavljanju

Novi vodeći proizvod kompanije Qualcomm biće predstavljen 18. marta, a glasine sugerišu da je stiglo vreme za Snapdragon 8s Gen 3, a možda i Snapdragon 7+ Gen 3

Snapdragon u novom odelu – novi čip upoznaćemo 18. marta na javnom predstavljanju

Američki dizajner čipova iz San Dijega u Kaliforniji, kompanija Qualcomm najavila je novi događaj za 18. mart, na kome će predstaviti svoj najnoviji proizvod. Prilikom najave na društvenoj mreži Weibo, Qualcomm je sugerisao da je napokon spreman dugo očekivani novi Snapdragon flegšip, a insajderi očekuju da je u pitanju Snapdragon 8s Gen 3.

Međutim, uz ovaj čipset, Qualcomm takođe može da predstavi još jedan, Snapdragon 7+ Gen 3 čip.

Snapdragon 8s Gen 3, koji je u kovitlacu glasina od početka godine, u stvari bi trebalo da predstavlja 4 nm čip sa šifrom modela SM8635, napravljen na Tajvanu u TSMC fabrici, i jednim glavnim CPU jezgrom koji radi na 2,9 GHz i Adreno 735 GPU-om sa radnom frekvencijom od 900 MHz, piše GSMArena.

Iako ima malo informacija o drugom, Snapdragon 7+ Gen 3 čipu, ranije smo čuli da će OnePlus Ace 3V telefon biti prvi na tržištu koji je opremljen ovim čipsetom. Detalji o samom čipu još uvek nisu dostupni, budući da ni dizajner čipova, ni kompanija iz Kine koja proizvodi OnePlus nisu izneli više informacija.

Sve pojedinosti vezane za ovu priču saznaćemona predstojećem događaju 18. marta, a vreme događaja sa reklamnog postera stavljeno je u 14.30 po lokalnom vremenu u Pekingu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi