Šokantno niska Meta Quest 3S cena VR naočara otkrivena na Amazonu

Izgleda da Meta Quest 3S postaje nova budžetska VR kaciga na tržištu

Šokantno niska Meta Quest 3S cena VR naočara otkrivena na Amazonu

Meta Quest 3S je mesecima bio predmet glasina kao nova budžetska VR kaciga, sa očekivanim zvaničnim najavama 25. septembra na događaju Meta Connect. Ova kaciga navodno koristi isti čipset kao Quest 3, što omogućava igranje ekskluzivnih igara za Quest 3 po budžetskoj ceni.

Sada je jedan korisnik Reddit-a, dok je gledao sadržaj na streaming servisu Peacock, video Amazon oglas koji potvrđuje glasine o ceni Meta Quest 3S od 299 dolara. To je 200 dolara manje od Meta Quest 3, što ovu kacigu čini pristupačnijom, pogotovo kada se uzmu u obzir igre poput Batman Arkham Shadow koje su ekskluzive za Quest 3. U istoj Reddit temi, korisnici su takođe postavili listing sa Amazon Australia sajta koji pokazuje da će datum izlaska biti 16. oktobar 2024. godine.

Amazon oglasi na streaming platformi Peacock potvrđuju da će Meta Quest 3S početi sa cenom od 299 dolara i biti lansiran 16. oktobra 2024. godine. 

U oglasu, prikazanom ispod, u finom tekstu stoji da će model Meta Quest 3S sa 128 GB memorije koštati 299 dolara, što je ista cena po kojoj je lansiran 64 GB Oculus Quest 2 još 2020. godine. To je značajna stvar, s obzirom na to koliko je elektronika ove godine poskupela zbog inflacije, uključujući popularne konzole poput PS5.

Strategija Mete da ponudi više varijanti uređaja pod nazivom Meta Quest 3 je slična Microsoftovoj strategiji sa Xbox Series X i Xbox Series S konzolama. Oba uređaja se smatraju delom iste generacije i mogu se igrati iste igre, ali Xbox Series S pravi neke hardverske ustupke kako bi postigao atraktivnu cenu od 299 dolara.

Slično tome, Meta Quest 3S koristi isti moćni Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2 čipset kao i Meta Quest 3, što mu omogućava pokretanje ekskluzivnih igara za Quest 3, ali koristi Fresnel sočiva iz Quest 2 kako bi se smanjili troškovi proizvodnje. Ova sočiva su jednostavnija za proizvodnju u poređenju sa naprednijim „pancake“ sočivima u Quest 3 modelu.

Mesecima su kružile glasine da će Meta predstaviti Meta Quest 3S ove jeseni, kao novu budžetsku kacigu koja može da pokreće ekskluzivne igre za Quest 3.

Meta takođe uklanja 3.5 mm ulaz za slušalice, pa će korisnici morati da nabave VR-certifikovane slušalice ukoliko ne žele da koriste ugrađene zvučnike koji idu preko ušiju.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Dok su „pancake“ sočiva jasnija od Fresnel-ovih, ona zahtevaju mnogo svetlije ekrane kako bi prikazala isti kvalitet slike kao Fresnel sočiva. Drugim rečima, Meta može koristiti jeftiniji ekran i postići zadovoljavajuće nivoe osvetljenja na Quest 3S, što dodatno smanjuje troškove hardvera.

Negativna strana Fresnel sočiva je to što su fizički veća od „pancake“ sočiva, pa se očekuje da će Quest 3S biti u pogledu dimenzija veća kaciga od Quest 3, iako će i dalje biti nešto manja od Quest 2. Očekuje se da će Quest 3S stizati sa istim kontrolerima kao i Meta Quest 3, kao i sa sličnim kamerama za prikaz u boji.

To znači da bi ukupno iskustvo trebalo biti slično za većinu korisnika. Očekujemo da će Meta Quest 3S biti zvanično najavljen na Meta Connect događaju 25. septembra, zajedno sa nekoliko drugih novih Meta proizvoda, prenosi Android Central.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi