Sony Xperia 1 VI izgleda gubi dve karakteristike koje ističu Sony telefone

Predstojeći Sony Xperia 1 VI telefon će umesto uobičajenog 4K ekrana sa „visokim“ odnosom stranica koji su krasili Xperia uređaje do sada, imati širi 2K ekran

Sony Xperia 1 VI izgleda gubi dve karakteristike koje ističu Sony telefone

Prepoznatljiv dizajn Xperia telefona izgleda će se promeniti izlaskom novog Sony Xperia 1 VI telefona koji bi trebalo da bude objavljen u maju ove godine i to najviše u pogledu ekrana. Naime, umesto uobičajenog 4K ekrana sa filmskim 21:9 odnosom stranica koji su imali njegovi prethodnici, novi telefon imaće malo širi 2K ekran, u odnosu stranica 19.5:9.

Iako se ideja ukupnog dizajna nije mnogo promenila, već je ukupna širina telefona malo veća, i rezolucija je smanjena na 2K, kako piše insajder sa društvene mreže Weibo @zackbuks, Xperia telefoni su prepoznatljivi po visokim ekranima i viskoj rezoluciji ekrana.

Međutim, iako ljubitelji Sony telefona možda preferiraju panele visoke rezolucije sa filmskim odnosom stranica, upravo to je možda jedan od razloga zašto je globalni tržišni udeo kompanije trenutno samo 0,35 posto.

Ekran sa 4K rezolucijom je previše za većinu korisnika, a i sama visoka rezolucija je skuplja. Prelazak na 2K možda dovede do niže cene, što bi moglo da pomogne da Xperia 1 VI možda postaje jedan od najboljih telefona ove godine.

Kada je u pitanju visoki dizajn uređaja, iako dugački panel može da olakša korišćenje podeljenog ekrana, ne sviđaju se svima neobično proporcionalni ekrani. Ipak, ljubitelji ove kompanije i njenih uređaja ne bi trebalo da očajavaju jer se ne menja svaki aspekt dizajna, što znači da bi Xperia 1 VI trebalo i da zadrži debele okvire umesto da prihvati izreze ekrana za kamere kao ostatak industrije.

Na strani kamera, Sony Xperia 1 VI navodno imati nove 48 MP telefoto i ultraširoke kamere, a verzije sa većim prostorom za skladištenje dobijaju RAM od 16 GB, dok će osnovna varijanta imati 12 GB radne memorije. Sledeće godine bi trebalo da stigne redizajn Sony uređaja, što je takođe vreme kada bi Sony trebalo da pošalje Xperia brend u penziju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi