Vivo X100 Pro+ bi mogao da stigne sa promenljivom blendom i 200 MP zum kamerom

Predstojeći Vivo X100 Pro+ pametni telefon izgleda stiže sa velikim unpređenjima: 200 MP telefoto sočivom i Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom

Vivo X100 Pro+ bi mogao da stigne sa promenljivom blendom i 200 MP zum kamerom

Telefon koji bi trebalo da izađe u predstojećoj Vivo X100 seriji uređaja je i Vivo X100 Pro+, a glasine ukazuju da bi on mogao da dobije 200 MP telefoto sočivo, koje izgleda postaje standard. Uz to, on će navodno dobiti novi Snapdragon 8 Gen 3 čipset, piše 91mobiles.

Iako kompanija i dalje nije otkrila nikakve detalje o svojoj predstojećoj seriji telefona, kao i pred svako lansiranje novih uređaja, internetom kruže informacije o njihovim potencijalnim specifikacijama.

Tako će najbolji iz nove serije, Vivo X100 Pro+ izgleda imati ekran veličine 6,78 inča sa brzinom osvežavanja od 120 Hz. Kao što smo pomenuli, insajderi najavljuju da će novi telefon pokretati i dalje neobjavljeni Snapdragon 8 Gen 3 čipset kompanije Qualcomm.

Kada je u pitanju kamera, glavna će najverovatnije biti zasnovana na jednoinčnom Sony IMX989 senzoru sa 50 MP i promenljivim otvorom blende. Slična onoj koju smo videli na X90 Pro+, s tom razlikom da on nije imao promenljivi otvor blende.

Ova razlika trebalo bi da omogući ručno podešavanje otvora blende na primarnoj kameri, što će kontrolisati količinu svetlosti koja ulazi u kameru dajući priliku za veću kontrolu nad ekspozicijom fotografija.

Uz nju, širokougaona kamera biće opremljena 50 MP Sony IMX598 senzorom, dok se za portertno, odnosno telefoto sočivo pojavljuje više oprečnih informacija. Naime, prema jednoj od njih ono će biti periskopskog tipa sa 200 MP senzorom, dok druge tvrde da će to biti 50 MP IMX758 senzor kao kod X90 Pro.

Specifikacija koju bi telefon trebalo da ima u pogledu otpornosti na vodu i prašinu je IP68, a uređaj bi mogao da ima i ultrazvučni senzor otiska prsta. Da podsetimo, Vivo X80 Pro je imao jedan od najboljih i najbržih senzora za čitanje otiska prsta, ultrazvučnog tipa, koji su sa narednom generacijom promenjeni u optičke kako bi cena telefona, uprkos novim kamerama ostala u razumnim granicama.

Međutim, nijedna od ovih informacija nije zvanična, pa bi možda bilo najbolje da, ukoliko planirate kupovinu novog telefona, sačekate zvanično lansiranje kada će biti poznato mnogo više specifikacija. Iako i dalje nema zvaničnog datuma objavljivanja, to bi trebalo da se desi u narednih nekoliko meseci, tačnije do kraja ove godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi