Vreme je da standardni iPhone model zasija punim sjajem

Apple bi mogao vratiti balans sa iPhone 16 serijom, dajući standardnom modelu više novih funkcija poput akcionog i tastera za snimanje, dok istovremeno zadržava moć Pro verzije

Vreme je da standardni iPhone model zasija punim sjajem

Ljudi više ne kupuju telefone kao nekada, pa Apple svake godine mora pojačati pritisak na tržište pri svakom ciklusu unapređenja. U poslednjih nekoliko godina, to je značilo usmeravanje većeg broja korisnika ka Pro verzijama iPhone-a, dok su se nove funkcije za regularni model iPhone-a uvodile polako, kap po kap. Međutim, ove godine bi se praksa mogla promeniti, ako su glasine koje dopiru do nas tačne. Iskreno, i vreme je da se to dogodi.

Tokom prethodnih ciklusa, samo iPhone Pro modeli su dobijali najnoviju verziju Apple Bionic čipseta. To ne znači samo da su Pro modeli snažniji — to znači da regularni iPhone nije mogao dobiti iste funkcionalnosti i nadogradnju koju su Pro modeli imali. Na primer, iPhone 15 Pro modeli su kompatibilni sa Apple Intelligence AI funkcijama, dok to nije slučaj za standardne modele.

Međutim, ove godine situacija bi mogla izgledati drugačije. Glasine sugerišu da bi cela iPhone 16 serija mogla dobiti A18 procesor, iako će Apple verovatno zadržati najmoćniju verziju za Pro modele. Ipak, vrlo je verovatno da će svi iPhone 16 modeli moći da koriste Apple Intelligence, za koji Apple veruje da će biti ključni faktor koji će podstaći korisnike na kupovinu novih modela telefona.

Drugi izveštaji ukazuju na to da bi regularni iPhone mogao dobiti ne jedno, već dva nova dugmeta ove godine: „action button“, koji je uveden prošle godine na Pro modelima, i „capture button“, koji se očekuje na iPhone 16. Više tastera! Moguće je da će „capture button“ biti samo za Pro modele, ali bi to bila prava šteta. Ne morate biti profesionalni korisnik telefona da biste cenili namensko dugme za okidanje kamere.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Sve ukazuje na to da bi ove godine regularni iPhone mogao pomalo sustići Pro verziju i to svakako zvuči sjajno. Voleli bi da Apple učini još više za standardni iPhone, počevši od brzine osvežavanja ekrana. Već je 2024. godina, a Apple još uvek naplaćuje $799 za telefon sa ekranom od 60 Hz. Tako će verovatno ostati još godinu dana. To izgleda loše u poređenju sa Android telefonima, koji nude 120 Hz ekrane čak i u budžet kategoriji.

Sada, nakon svih informacija izgleda da će Apple sa iPhone 16 serijom doneti malo više balansa u svojoj ponudi. Smatramo da je tako trebalo i ranije biti — Pro modeli treba da pruže nešto više mogućnosti, a ne da korisnici budu primorani da plaćaju osetno veću cenu za neke osnovne funkcije. Sve što Apple treba da uradi je da vrati Mini verziju i tada će se sve naše nade za standardni iPhone ostvariti, piše The Verge.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. NevisStarShine

    Ja imam teoriju da kada samo ekran bude ostao za upgrade, tada ukidaju obične iPhone, ostavljaju samo Pro i proslogodisnje Pro modele.

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi