Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ ima punjač od 300 W, puni bateriju za manje od 5 minuta

Realme je juče zvanično predstavio svoj GT3 sa punjačem od 240 W, a već je stigao post u kojem Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ puni bateriju snagom od 300 W.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ ima punjač od 300 W, puni bateriju za manje od 5 minuta

Tehnologije punjenja baterija postaju sve impresivnije iz dana u dan. Čini se da su proizvođači udarili u zid kada je u pitanju kapacitet baterije, pa su sada sve snage usmerene ka brzim punjačima. Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ je prikazan u postu sa punjačem od 300 W kako puni bateriju do 50% za 2 minuta i do 100% za manje od pet minuta.

Za sve one koji će odmahnuti glavom i reći da će takvim punjenjem baterije da izdrže dve godine dok im kapacitet ne padne na 50%, podsetićemo vas na Realme GT3 prezentaciju od juče na kojoj je posebno naglašeno da je briga o životnom veku baterije ključan faktor. U slučaju GT3, garantovano je čak 1600 ciklusa punjenja pre nego što baterija izgubi više od 80% kapaciteta ako se svaki put puni maksimalnom snagom, što znači skoro tri godine ako telefon punite dvaput dnevno, odnosno malo manje od oko pet godina ako telefon punite jednom dnevno.

Impresivni Redmi Note 12 Pro+

U postu na Weibo mreži Xiaomi je prikazao blago modifikovanu verziju Redmi Note 12 Pro+ telefona sa baterijom od 4.100 umesto 4.300 mAh, vero2vatno da bi se punjenje završilo ispod 5 minuta. Da nas ne shvatite pogrešno, i ovo je podjednako impresivno. U pitanju je vreme za koje vam se zagreje tiganj i umutite jaja za kajganu. Taman da ga skinete sa punjača pre nego što krene spremanje doručka.

Xiaomi napominje da je u pitanju GaN punjač snage 300 W, ali se u snimku vidi da on ne prebacuje 290 W, što je podjednako impresivno, jer znači da još uvek ima malo snage u rezervi. Prethodni rekord ove kompanije je bio sa istim telefonom i punjačem od 240 W, kada je punjenje od 0 do 100% postignuto za celih 9 minuta.

Konkurencija

Kao što smo pomenuli, prvi konkurent je kompanija Realme sa svojim GT3 modelom koji se puni za manje od 9 minuta, a OnePlus (Oppo), iako sa nepostojećim prisustvom na našem tržištu i dalje podržava brzo punjenje i najavljuje napredak na ovom polju. Sa druge strane, čini se da najveće igrači Samsung i Apple uopšte ne interesuje punjenje snagom većom od 45 W, pa će biti zanimljivo dokle će i ove kompanije svojim imenom moći da odolevaju globalnim trendovima u mobilnoj industriji.

Još uvek nije poznato da li će se Redmi Note 12 Pro+ kompanije Xiaomi ikada pojaviti u prodaji sa ovim punjačem, ali je svakako interesantno videti da velike kompanije ozbiljno rade na unapređenju svojih uređaja, i to vredno i da već sa narednim generacijama možemo da očekujemo vrlo zanimljive stvari.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi