7 novih Android funkcija koje ćete koristiti svakodnevno

Google je uveo 7 funkcija na najnoviju verziju Android sistema za mobilne telefone kako bi vam olakšao svakodnevicu

7 novih Android funkcija koje ćete koristiti svakodnevno

Danas ćemo sa vama  podeliti sedam novih Android funkcija dizajniranih da unaprede vaš svakodnevni rad.

1. Izmenite svoje poruke nakon što su poslate

Sa Google Messages možete reći zbogom *zvezdici i editovati poruke nakon što su poslate. Dodirnite i držite poslatu RCS poruku da biste ispravili greške, dodali nedostajuće reči ili pojasnili šta ste mislili — do 15 minuta nakon što je poruka poslata.

2. Lako podelite hotspot internet pristup drugim uređajima i prebacujte se između uređaja za video pozive

Uskoro, sa dolaskom instant hotspot opcije, moći ćete da povežete svoj Android tablet ili Chromebook sa hotspot internet pristupom svog telefona i to samo jednim dodirom — bez potrebe za unosom lozinke. Ako treba da promenite uređaje tokom Google Meet poziva, moći ćete da dodirnete ikonu Cast da biste se bez problema prebacivali između povezanih uređaja.

3. Zabavite se sa novim Emodži Kitchen kombinacijama

Nove Emodži Kitchen kombinacije stikera će uskoro biti dostupne. Pripremite se za festivalsku sezonu remixovanjem omiljenih emotikona, poput disko kugle i slušalica, i delite ih sa prijateljima putem Gboard-a.

4. Kontrolišite Google Home uređaje sa početnog ekrana

Sada možete dodati Google Home Favorites widget na početni ekran svog telefona da biste upravljali i kontrolisali najčešće korišćene pametne uređaje. Koristite ga za brzo proveravanje temperature u sobi ili isključivanje svetla jednim dodirom. Ovaj widget je dostupan svima koji se prijave za Public Preview.

5. Upravljajte omiljenim pametnim uređajima sa svog Wear OS sata

Prilagodite svoj Wear OS pametni sat sa Google Home Favorites prečicama ili grupom pračica (dodatna funkcija ili prečica na ekranu sata) da biste brzo pregledali i kontrolisali pametne uređaje u vašem domu. Otključajte vrata, prigušite svetla ili promenite temperaturu u dnevnoj sobi pre nego što stignete kući, jednostavnim dodirom na ručni sat.

6. Uživajte u više načina plaćanja sa Google Wallet na svom Wear OS satu

Postoje više načina za plaćanje sa vašeg ručnog sata. Ako ste u SAD ili Nemačkoj, sada možete obavljati sigurna plaćanja putem PayPal-a na Google Wallet servisu direktno sa svog Wear OS ručnog sata. Platite jutarnju kafu i druge svakodnevne potrepštine bez potrebe da vadite telefon iz džepa.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

7. Otključajte pogodnosti korišćenja digitalnog ključa automobila — uskoro dostupno za više vozila

Digitalni ključ automobila sada je dostupan na odabranim MINI modelima i uskoro će biti proširen za odabrana Mercedes-Benz i Polestar vozila. Moći ćete da zaključavate, otključavate i pokrećete svoj automobil samo telefonom, ili da sigurno delite digitalni ključ automobila sa porodicom i prijateljima.

Google se trudi da redovno donosi nova Android unapređenja kako biste mogli maksimalno da iskoristite svoje telefone. Saznajte više o ovim novim funkcijama i ostalim na sledećem linku.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Aleksandar_038

    Ma kako ne, osam puta na dan, svakako... Pre će biti dva - tri puta godišnje, osim zaključavanja auta što će biti egzotika i celu narednu deceniju...

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi