Idete na odmor? Evo nekoliko saveta kako da "spremite" svoj telefon

Iako možda zvuči banalno, nekih stvari koje je trebalo da uradimo sa telefonom kod kuće, se setimo tek kad dođemo na odmor, na plaži, ispod suncobrana

Idete na odmor? Evo nekoliko saveta kako da "spremite" svoj telefon

Leto je, vrućine se zahuktavaju, a mnogi od nas precrtavaju dane na zidnom kalendaru, koji su dobili od automehaničara koji i dalje ne veruje u moderne tehnologije. Dok brojimo sitno, valjalo bi da svoje misli usmerimo ka tome kako da spremimo svoj telefon za odmor, posebno ako putujemo van granica naše zemlje. Ukoliko ste se odlučili da potrošite babin vaučer za banju, onda ovo pročitajte informativno, za slučaj da se predomislite.

Neke stvari valja uraditi dok ste još kod kuće, da se ne lupate u čelo kada telefon krene u roamingu da ažurira 23 aplikacije… Evo nekoliko saveta koje preporučuje sajt GizChina:

Ažurirajte svoje aplikacije

Možda zvuči banalno, ali pojedini telefoni će u potpunosti ignorisati činjenicu da ste u roamingu ili na kartici sa ograničenim internetom i pokrenuti ažuriranje aplikacija ili sistema kada to njima odgovara. Da vam se to ne bi desilo, prosto otvorite Play Store, kliknite na ikonicu svog profila, idite na prvu opciju, Manage apps and devices, pa na listić Manage i kliknite na Updates available, nakon čega će vam biti prikazane sve aplikacije koje imaju dostupna ažuriranja.

Slično možete da uradite i sa drugim pijacama aplikacija koje imate, kao na primer (Samsung) Galaxy Store, (Huawei) AppGallery i slično.

I naposletku, idite u podešavanja telefona i ukucajte Update u pretrazi, kako biste došli do dela za ažuriranje softvera telefona. Proverite da li postoji ažuriranje i da li vam je uključena opcija automatskog preuzimanja ažuriranja, kako vam se ne bi desilo da telefon sam u nekom trenutku pokrene ažuriranje, resetovanje i slično.

Skinite filmove, muziku i igre

Ako ćete putovati do lokacija gde možda nećete imati dobar internet, možda ne bi bilo loše da skinete filmove, serije, muziku i igre koje planirate da gledate/igrate na internu memoriju telefona. Striming servisi kao Netflix i HBO Max nude opciju da skinete filmove i serije kako biste mogli da ih gledate i kad ste offline Netflix čak ima i opciju da dodelite određenu količinu memorije koja će se automatski koristiti za skidanje filmova ili serija koje se na vašoj listi ili preporučene za vas.

Iskoristite trenutak da malo „pospremite“ telefon

Odlazak na odmor može biti savršen trenutak da sa telefona uklonite nepotrebne stvari poput aplikacija koje ne koristite, a koje imate za „koristiću nekad, možda“ situacije. Takođe, prošetajte se malo i kroz internu memoriju telefona, sigurni smo da i na njoj ima dosta toga što vam stoji po automatizmu i zauzima dragoceni prostor.

Preuzmite offline mape

Za putovanje van granica zemlje, sve i da imate dobar roaming paket topla preporuka je da ažurirate mape na aplikacijama koje koristite, kako ne biste trošili podatke na stvari koje vam nisu potrebne. Kažemo „mape“ jer je uvek dobro imati bekap varijantu za putovanje. Naša topla preporuka je, da pored Google Maps, koristite i nešto kao HereWeGo ili Waze, na kojima postoji opcija offline navigacije. Naravno, potrebno je preuzeti mape za lokacije na koje idete, kako bi udar na internet bio minimalan.

Podesite Google Wallet ili Apple Pay

Umesto da nosite novčanik pun kartica sa sobom, možda je bolja, a sigurno i bezbednija varijanta da ih ubacite u telefon na Google Wallet ili Apple Pay, u zavisnosti od toga koji OS koristite. Sem toga što je ovaj tip plaćanja zgodan i bezbedan, smanjujete šansu da izgubite karticu, a telefon sigurno uvek nosite sa sobom.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi