Realme GT3 test - Puna baterija za 10 minuta

Realme GT3 test - Puna baterija za 10 minuta

Realme GT3 ne pokušava da bude skup i najbolji: uz pomoć najbržeg punjenja na svetu i miksu nekih drugih karakteristika, želi da bude povoljna alternativa najboljima

  Sadržaj
   Realme GT3 test – Puna baterija za 10 minuta

   Pozitivne ocene

   • Najbrže punjenje telefona ikada
   • Cena
   • Dobar izbor procesora
   • Interesantan dizajn
   • Tradicionalno dobro hlađenje pri intenzivnijoj upotrebi
   • Dobar glavni kamera senzor

   Negativne ocene

   • Neizvesna dostupnost kod nas

   Realme GT3 nije telefon koji možemo svrstati u red premijum uređaja niti ga sam Realme vidi tako: on nije najbolji u uobičajenim kategorijama koje ocenjujemo ali je neke druge kategorije kreirao sam – i tu je nenadmašan

   Pri ubrzanom tempu izbacivanja novih uređaja, a proizvođači telefona moraju da imaju ponudu u svakom segmentu, Realme GT serija je verovatno postala zaštitni znak kompanije, kao vrlo prepoznatljiva i atraktivna, pogotovo za mlađu publiku. Da vidimo da li i Realme GT3 nastavlja tim putem.

   Ono što je od prvog modela koji smo vam predstavili pre oko godinu i po dana karakterisalo GT seriju je najpre dizajn, koji je sa svakim narednim GT telefonom bio potpuno drugačiji, ali uvek jedinstven, ali i prisustvo snažnog čipseta koji korisnicima pruža ako ne najbolje, svakako vrhunske performanse u tom trenutku.

   Realme GT je bio ono što se nekada nazivalo “flagship killer”, odnosno telefon srednje klase koji pruža što više karakteristika koje biste očekivali u najvišoj – uključujući u tom trenutku I najjači dostupan procesor. Za određeni tip korisnika, kojima neizbežni kompromisi napravljeni na tom uređaju nisu ni bitni, ovakav telefon može da pruži utisak korišćenja flagship modela, ali za značajno manje novca.

   No, najnoviji predstavnik ove serije, Realme GT3 pokazuje ambiciju kompanije da ovaj koncept dodatno pomeri unapred i ponudi neke prave inovacije, kakve u ovom trenutku nema nijedan drugi telefon. Da, čak ni oni najbolji i najskuplji.

   Zvuči zanimljivo, zar ne?

   Hajde da vidimo o čemu se radi i šta je to Realme uspeo da smisli i isporuči. Mada, dobar deo svega ovoga vi već znate: uostalom, pre samo dve nedelje smo izveštavali sa promocije ovog telefona na svetskom mobilnom kongresu u Barseloni. Ali, krenimo redom, onako kako Benchmark uobićajeno predstavlja uređaje.

   Dizajn

   U pogledu dizajna, Realme GT3 predstavlja mali otklon od onih trkačkih linija kakve smo viđali na nekim od ranijih modela u seriji. Zapravo, izgled je i dalje moderan, ali i dovoljno elegantan da će se dopasti i onima kojima je izgled trkačkih automobila malo previše na telefonu.

   GT3 u stvari i nije potpuno nov model, pošto je nešto ranije objavljen u Kini pod imenom Realme GT Neo 5. Razlika između modela za kinesko tržište je što je GT3 dostupan u dve boje, Pulse White koju imamo na testu i Booster Black koja je klasična mat crna, dok GT Neo 5 ima i treću ljubičastu opciju sa pomenutim linijama, koja priznaćemo izgleda interesantno.

   Poleđina ovog telefona je izrađena od stakla, ali sa uniformnom belom bojom koja izgleda nešto elegantnije od plastike, a pri tome pruža nešto drugačiji osećaj na dodir. Ali, da pomenemo I da je ram telefona izrađen od polikarbonata pa u ovom slučaju imamo kombinaciju koju ne viđamo tako često, staklo sa obe strane koje sapafa plastični ram uređaja.

   Osim Realme logotipa, na zadnjoj strani telefona se nalazi i diskretno kućište kamera sistema, koje krije i malo iznenađenje. Naime, iako se vizuelno ovaj element prostire skoro čitavom širinom telefona, sistem u kome se nalaze dve kamere i blic zauzima tek nešto više od polovine i blago je izbočen u odnosu na ostatak telefona.

   Ostatak je potpuno u ravni površine uređaja i krije dve zanimljivosti. Prva je Snapdragon 8+ Gen 1 čip koji je moguće videti ispod zatamnjenog stakla, a koji naravno pokreće ovaj telefon. Zapravo, prilično smo sigurni da ga pokreće drugi, pravi ovakav procesor, a da je ovaj tu samo radi šminke, ali dobro, zanimljiv detalj u svakom slučaju.

   Druga, korisnija stvar je što se oko pomenutog čipa nalazi svetleći LED okvir sa Dare to leap sloganom kompanije umesto desne ivice, a koji podržava Full RGB podešavanje boje i dva različita efekta, pulsiranje ili treperenje sa podesivom brzinom. Ovo svetlo možete podesiti tako da različito svetli kada imate dolazni poziv, notifikaciju, kada se telefon puni ili kada je baterija na izmaku snaga.

   Znate i sami koliko mnogima nedostaje LED notifikacija koja je da tako kažemo, proterana pre par sezona sa velike većine novih uređaja: I dan danas često u komentarima zateknemo pitanje – ima li telefon LED notifikaciju? Tako da, Realme GT3 će svakako biti interesantan svima koji vole da vide notifikaciju o propuštenom pozivu ili prispeloj poruci.

   Pa tako GT3 dizajn pulsnog interfejsa može da prikaže različite svetlosne efekte u zavisnosti od statusa telefona. Na primer, prilikom punjenja, kada je telefon napunjen do 20 procenata, prikazaće efekat crvenog pulsiranja; od 21% do 100%, prikazivaće ljubičasti svetlosni efekat pulsiranja; a kada je potpuno napunjen, ljubičasto svetlo će uvek biti uključeno.

   Pri dolaznim pozivima, lampica brzo treperi, dok za obaveštenja, prikazuje belu boju. Na raspolaganju je izbor između 25 nijansi boja, 2 tipa ritma i 5 režima brzine osvetljenja

   Što se ergonomije tiče, u pitanju je telefon relativno standardnih dimenzija za današnje vreme, poređenja radi 3mm uži od S23 Ultra i praktično identične dužine i profila. Staklo na leđima je zaobljeno ka ivicama i stapa se sa, kao što rekosmo, plastičnim okvirom, pa telefon lepo leži u ruci, iako je ovakav dizajn mahom klizaviji od trenutnog trenda ravnih ivica u iPhone stilu.

   Realme je ovde doduše uradio pravu stvar time što okvir nije poliran, već ima vrlo finu teksturu, pa iako su leđa vrlo klizava, okvir sprečava klizanje, makar u situacijama kada telefon potpuno obuhvatite rukom. Kad pominjemo okvir, on je usled zaobljenosti poleđine tanji na bokovima, a zaravnjen na gornjoj i donjoj strani, sa čak blagim ulegnućem koje daje malo vizuelnog šmeka.

   Na desnom boku je tu samo taster za uspavljivanje i buđenje, dok se oni za kontrolu zvuka nalaze na suprotnoj strani, što nije neuobičajeno rešenje na Realme telefonima. Da li bolje ili lošije, verovatno stvar navike – recite nam u komentarima koja varijanta je vama zgodnija.

   Na donjoj strani telefona zatičemo slot za dve SIM kartice (bez microSD opcije), otvore za mikrofon i zvučnik i USB Type-C port za punjenje. Na gornjoj strani okvira je tu zanimljivo infracrveni port koji uz pomoć aplikacije možete koristiti za kontrolu klime i drugih uređaja po kući.

   Uvek se radujemo kada telefon ima movu opciju, nikada ne znate kada može da zatreba a na nekom druženju sa prijateljima uvek možete da napravite neku dobru šalu time što ćete uključiti klimu, menjati kanale na televizoru I slično

   Tu je i još jedan mikrofon radi efikasnije redukcije buke prilikom razgovora i dodatni zvučnik koji omogućuje stereo reprodukciju muzike. Što se kvaliteta zvučnika tiče, on je prosečan za jedan telefon i ne izdvaja se ni glasnoćom, niti kvalitetom ili frekventnim odzivom – prosto radi pristojno i ne više od toga.

   Ono što nedostaje je pomen bilo kog sertifikata zaštite na vodu i prašinu što ipak očekujemo od telefona ovakvog kalibra. Nije neoprostivo, ali jednostavno to postaje standard i kupac to sa punim pravom očekuje.

   Displej

   Na prednjoj strani telefona je 6.74” AMOLED ekran za koji nismo uspeli da pronađemo informacije o proizvođaču. Ipak, u pitanju je ekran vrlo dobrih specifikacija – osvežavanje od 144Hz automatski podesivo u 7 koraka, 10-bitni prikaz i rezolucija od 1240 x 2772 piksela, dakle više od FHD+ uobičajene rezolicije, u 20:9 formatu. Dobra vest je i da su okviri ekrana solidno tanki sa svih strana, što ostavlja lep utisak pri korišćenju…

   Svetlina ekrana je deklarisana na maksimalnih 1400nita, ali je najviše što smo mi uspeli da izmerimo 1202.4, što je i dalje vrlo dobro za ovu klasu i dovoljno za korektnu vidljivost po sunčanom danu.

   Kvalitet prikaza je generalno veoma dobar, a na raspolaganju su vam i različiti kolor modovi poput Vivid, Natural, Cinematic i Brilliant, nezavisno podešavanje topline prikaza i Eye Comfort mod koji je prijatniji za oči.

   Kad smo kod očiju, ono što je apsolutno izuzetno na ovom telefonu je činjenica da se PWM kontrola osvetljenja obavlja na čak 2160Hz, što je trenutno možda i najviša cifra dostupna na nekom mobilnom uređaju, veća i nego kod Galaxy S23 Ultra. Ako spadate u one osetljive na treperenje i imate glavobolju pri dužem korišćenju telefona, ovo je model za vas.

   Na sredini ekrana pri samom vrhu je tu standardni punch-hole izrez za prednju kameru, a pri dnu čitač otiska prsta koji se nalazi ispod ekrana. Njegova pozicija je niža nego kod većine telefona, što čitač čini jako nezgodnim kada telefon držite jednom rukom. Šteta, jer je u pitanju zaista dobar i brz optički senzor koji čak podržava i merenje pulsa putem opcije koju možete pronaći u Realme Lab sekciji u opcijama.

   Ekran je zaštićen neimenovanim zaštitnim staklom, a pod prstom je moguće osetiti i ivicu zaštitne folije koja se nalazi preko ekrana.

   Android 13 i Realme UI 4.0

   Ono što će vas dočekati na ekranu je Android 13 presvučen Realme UI 4.0 korisničkim interfejsom koji je kao što već znate iz prethodnih recenzija Realme uređaja, kombinacija relativno vanila izgleda i nekih dodatnih opcija specifičnih za ovaj model. Npr. svaki put kada pritisnete power taster, a ne otključate telefon, dočekaće vas druga vest na početnom ekranu, sa lepom slikom vezanom za tu temu.

   Tu je i Always On prikaz čiji izgled, kao i izgled samog interfejsa možete podešavati u fine detalje, deljenje ekrana i fleksibilni prozori, lansiranje različitih aplikacija pomeranjem prsta pri otključavanju i slični dodaci koji mogu olakšati iskustvo korišćenja. Tu su i dva moda, dečiji koji ima posebno prilagođen ekran i kontrolu pristupa za najmlađe, kao i Simple mod koji će odgovarati starijima, sa većim ikonicama, krupnijim tekstom i sl.

   Uz odlične performanse, Realme UI 4.0 ostavlja vrlo dobar utisak i osim malo bloatware-a, odnosno nepotrebnih aplikacija koje dolaze preinstalirane, poput npr. par igara, Amazon prodavnice i dodatne prodavnice aplikacija, nemamo neke bitne zamerke – ima boljih, ali ima i bitno lošijih.

   Hardver telefona

   Pomenuli smo već da Realme GT3 pokreće Snapdragon 8+ Gen 1 koji iako nije najnovije i najbolje što Qualcomm ima da ponudi, to je u ovom trenutku Gen2 verzija istog čipa, zapravo u realnoj upotrebi i nije bitno iza njega, odnosno u pitanju je čipset vrhunskih performansi. I svakako da smatramo da je odabir baš ovog procesora dobar potez Realme-ja.

   Naravno da nemamo uvid u nabavne cene koje proizvođači telefona plaćaju Qualcommu – ali je sasvim izvesno da je u nabavci povoljniji od Snapdragon 8 procesora druge generacije koji pokreće skoro sve nove premijum telefone.

   Ali zato omogućava Realme-ju da ovaj telefon na evropskom tržištu ponudi po ceni od 649 evra pa naviše (zavisno od memorijske konfiguracije), što je itekako povoljnije od većine top modela ove godine – a pri tome, Snapdragon 8 Plus je fantastično brz i energetski izuzetno efikasan procesor. Veoma pametna odluka Realme-ja da posegne za ovakvim rešenjem

   Ovaj telefon dolazi u verzijama sa 8, 12 i 16GB RAM-a i 128, 256 i 512GB i 1TB skladišnog prostora. Verzija na našem testu, sa maksimalnom količinom radne memorije se zaista sa lakoćom nosi sa programima i najzahtevnijim Android igrama, a na raspolaganju vam je i GT Mod koji može dodatno podići taktove i performanse.

   GT Mode 4.0 zapravo podrazumeva brojne algoritme za kontrolu performansi i hlađenja, unapređenje prikaza, pa čak i dodatni čip koji je tu da kako kažu “stabiliše” frame rate, nešto što po opisu u prevodu sa kineskog zvuči maltene kao spoj MEMC funkcija i DLSS 3.0, a u praksi rekli bismo pomaže, iako u nema baš toliki uticaj.

   Ono što je interesantno je i da se telefon tokom igranja ne zagreva naročito, odnosno ostaje prijatan za držanje, zahvaljujući posebnom sistemu hlađenja koje, kako ističe Realme, koristi kombinaciju grafena, osmoslojnog sistema i prilično velike površine takozvanog Vapour Chamber hlađenja. Zvuči kao puno marketinških fraza, ali i radi veoma dobro.

   U to smo se uverili u prethodne dve godine tokom testiranja mnogobrojnih Realme uređaja: niti jedan drugi proizvođač nije uspevao da ohladi vrele procesore na efikasan način kao što je to činio Realme sa svojim sistemom hlađenja.

   Kad pominjeno igre, vredi pomenuti i prilično bogat game meni koji možete pozvati tokom igre i u njemu odabrati mod rada, pokrenuti video snimanje ili uhvatiti screenshot, odabrati neki od filtera slike, aktivirati auto rezoluciju, focus mod da vas ne uznemiravaju notifikacije tokom igranja ili automatsko odgovaranje na pozive na speakerfonu. Vrlo praktična stvar.

   Drugi deo priče o performansama je naravno i energetska efikasnost, odnosno trajanje baterije, koja je u ovom slučaju kapaciteta 4600mAh. Naš test 10 sati video reprodukcije sa 50% osvetljenosti ekrana, Realme GT3 je završio sa preostalih 58% kapaciteta, što je vrlo dobar rezultat. U praksi, to znači da će većina korisnika bez problema izgurati čitav dan korišćenja, pa i više od toga, čak i ako telefon koriste često.

   A šta je sa onim najzahtevnijim koji telefon ne ispuštaju iz ruku ili provode puno sati igrajući se na njemu?

   240W punjenje – najbrže ikada

   E, za njih je tu prava tehnička poslastica I najveći adut Realme GT3 telefona: brzog punjenje snagom od neverovatnih 240W.

   Dakle, cifra kojom se ne može pohvaliti niti jedan drugi telefon koji možete kupiti u ovom trenutku, ali i kojom jedan model srednje klase praktično sramoti aktuelne flagship modele, pogotovo kad se u obzir uzme da uz telefon u pakovanju i dobijate takav punjač od 240W. Neko 25W, neko 240. Neko sa punjačem u cloudu, nego sa fizički prisutnim

   U praksi to znači da je telefon moguće napuniti od 0 do 100% za koji sekund ispod 10 minuta, što je priznaćete stvarno korisno kada ste u žurbi, a treba vam. Zanimljivo je i da samo 30 sekundi punjenja omogućuje do 2 sata razgovora a da za 80 sekundi punite telefon od 0 do 20 procenata baterije. Zaista moćno, nema dileme. A koliko ima mesta za zabrinutost upotrebom ovakvog punjenja, koliko je sve to bezbedno?

   Realme GT3 sadrži čak tri čipa sa koji regulišu maksimalnim punjenjem, što rezultira sa 98,5 postotnom efikasnošću prenosa energije.

   Pored toga, telefon stiže sa posebnim kvalitetnim kablom za punjenje od 12A, koji obezbeđuje najveću snagu koju smo do sada imali na telefonima. dual GaN tehnologija punjenja uključuje „end-to-end“ GaN čipset u telefonu i adapteru.

   Kao rezultat toga, uprkos tome što nudi punjenje 60% većom snagom, adapter od 240W je čak manji od adaptera od 150W koji smo ranije imali priliku da testiramo prilikom predstavljanja Realme GT Neo3 telefona.

   A šta se desava sa temperaturama tokom ovakvog punjenja telefona? Realme GT3 je opremljen VC sistemom za tečno hlađenje koji pokriva skoro dve trećine površine baterije i obezbeđuje efikasno rasipanje toplote.

   Da bi se osigurala maksimalna sigurnost punjenja, realme GT3 takođe uključuje PS3 vatrostalni dizajn, impresivnih 13 temperaturnih senzora i 60 slojeva sigurnosne zaštite. Nemački TUV Rheinland je takođe sertifikovao realme GT3 za bezbedan sistem brzog punjenja, pa je ovo prvi telefona sa brzim punjenjem od 200 ili više vati koji je dobio ovakav bezbednosni sertifikat.

   Koliko Realme ima poverenja u svoja tehnička rešenja i hlađenje govori i to što je omogućeno i brzo punjenje tokom igranja, što često nije bila baš dobra ideja usled dvostruke disipacije toplote, kao i da je baterija pri 240W punjenju deklarisana na 1600 ciklusa punjenja i pražnjenja, više nego dovoljno da baterija nadživi upotrebljivost telefona.

   Do sada je Realme garantovao 800 ciklusa punjenja a koliko je siguran u bezbednmost svojih tehnologija govoriiI ovaj podatak da je broj garantovanih ciklusa povećan – dva puta.

   Kompromisi – ima li ih i gde?

   Uz sve pomenuto, verovatno se pitate gde su onda uopšte kompromisi? Jedan vezan upravo za bateriju je da je izostalo bežično punjenje, a koliko je to bitno s obzirom na šampionsko žičano, procenite sami.

   Dobro i čipset je generaciju stariji, na čemu se uštedelo malo na krajnjoj ceni, ali ne možemo baš reći da je i to realno neki veliki kompromis. Kada se sve sabere, zaključak je da su verovatno najslabiji deo ovog modela zapravo kamere, iako videćete to, one uopšte nisu loše, naprotiv.

   Kamere

   Kamera sistem ovog modela čine tri senzora, glavni Sony IMX890 od 50MP, ultraširoki Sony IMX355 od 8MP i Omnivision OV02B10 2MP mikroskopski makro.

   Poslužio nas je lep dan kada smo testirali GT3 i moramo reći da na ekranu telefona fotografije koje smo napravili izgledaju spektakularno. Ekran monitora doduše otkriva neke nedostatke, ali krenimo redom.

   Glavna kamera je opremljena optičkom stabilizacijom i prilično brzim i tačnim faznim autofokusom, što uz AI asistenciju dobijanje dobrih fotografija čini veoma lakim. Reprodukcija boja je tek malo atraktivnija od realnog – u pravoj meri po našem mišljenju, uz impresivan dinamički opseg koji uz dodatnu HDR obradu uhvati sve što je bitno u sceni, čak i u zahtevnim uslovima.

   Zaista smo prijatno iznenađeni rezultatima i slike sa ovog telefona su kao stvorene za društvene mreže, čak i bez ikakve dodatne obrade.

   Kao što smo pomenuli, pogled na većem ekranu otkriva da nivo detalja nije baš tako visok kako deluje na telefonu, nešto što i nije neočekivano od 50MP senzora srednje klase. Softverska obrada taj nedostatak pokušava da nadomesti dodatnim izoštravanjem, što odlično izgleda na telefonu, ali je na monitoru na granici da bude previše u nekim scenama.

   Tu i tamo je i na dnevnim fotografijama u zahtevnim uslovima moguće primetiti malo viši nivo šuma u određenim delovima fotografije, posledica HDR obrade, ali ne toliko da kvari utisak, ponekad čak i daje poželjan film grain šmek.

   U nedostatku telefoto senzora, glavnom je poverena i ta uloga, pa vam je u aplikaciji dostupan 2x softverski zoom koji u mnogim situacijama sasvim korektno radi posao i može da bude praktičan da nešto ukadrirate baš onako kako želite. Očekujte malo uveličane mane koje smo pomenuli, ali za društvene mreže sasvim upotrebljivo.

   Što se ultraširoke kamere tiče, ona je u stanju da pravi fotografije približnog izgleda kao i glavna, ali uz primetno mekši izgled, usled lošijeg senzora od 8MP. Boje vuku za nijansu više ka plavoj i dinamički opseg je nešto uži, mahom na štetu detalja u najtamnijim delovima scene, ali ukupno upotrebljiva kamera koju ne morate izbegavati ako želite dobre fotke.

   Treći senzor, makro od 2MP je na većini telefona tu radi reda, ali nas je na Realme GT3 čak prijatno iznenadio. Naime, verovatno real-time obradom slike i njenim spajanjem, ova kamera je u stanju da pruži neverovatan nivo zuma kakav zaista retko viđamo na telefonima, čak 20 i 40 puta uvećanja. To makro fotografiju na ovom telefonu čini vrlo zabavnom, čak i ako nivo detalja nije baš sjajan, odnosno prosečan je za senzore od 2MP.

   Prednja kamera od 16 MP, f/2.45 takođe ostavlja vrlo dobar utisak, sa dobrim nivoom detalja i odličnom reprodukcijom boja.

   Odlično procesiranje koje smo videli na dnevnim fotografijama je karakteristika i noćnog moda na ovom modelu, pa su i slike u noćnim uslovima zaista vrlo dobre. Snimanje u ovim uslovima traje do par sekundi zavisno od količine svetla, a telefon uspeva da sastavi fotografije sa solidnom količinom detalja zahvaljujući dobrom algoritmu redukcije šuma, pri tome sa dobrom reprodukcijom boja i vrlo lepo osvetljene tako da se uhvati čitav dinamički opseg i prikaže sve bitno u sceni.

   Noćni mod je moguće koristiti i sa ultraširokom kamerom i 2x zumom, uz naravno lošije rezultate, pri čemu su 2x fotografije čak i bolje s obzirom da se za njih i dalje koristi napredniji glavni senzor.

   Što se video snimanja tiče, ono je moguće u rezoluciji do 4K sa 60 slika u sekundi i u vrlo pristojnom kvalitetu. Kombinacija elektronske i optičke stabilizacije radi dobro i pruža video prijatan za gledanje čak i ako je sniman pri brzom hodu, pa i sa 2x zumom. Kod ultraširoke kamere nema optičke stabilizacije, pa elektronska mora da radi malo više i ponekad može da prouzrokuje plivanje objekata u pozadini, ali ništa strašno.

   Video snimanje na prednjoj kameri je moguće samo u Full HD rezoluciji, ali je dobrog kvaliteta, mada će usled ne baš dobre stabilizacije zahtevati da budete relativno statični kada snimate neki vlog npr.

   Realme GT3 je dobar miks

   I sveukupno gledano, Realme GT 3 je telefon koji nudi puno toga dobrog, počevši od dizajna, odličnog ekrana, snažnog čipseta i performansi, pa do stvari u kojima praktično dominira i van svoje klase – hlađenje i najbrže dostupno punjenje u ovom trenutku.

   Jaki aduti koji ovaj model čine praktično idealnim telefonom za one koji žele vrhunske performanse, ali ne žele da to plate po flagship cenama koje su ove godine zaista dostigle za većinu korisnika astronomske cifre.

   Kamere naravno nisu na flagship nivou, ali su i dalje veoma dobre, toliko da vas ne samo neće razočarati rezultatima, već će često i prijatno iznenaditi.

   Realme GT 3 još uvek nije dostupan u prodaji i nemamo preciznu informaciju kada bi se to moglo dogoditi. Po nama, predstavlja vrlo optimalan izbor za sve one koji ne mogu ili im ne pada na pamet da daju astronomske sume za mobilni telefon. Da ponovimo, planirana maloprodajna cena trebalo bi da bude od 649 evra pa naviše, kada je evropsko tržište u pitanju.

   Realme GT3 nije telefon koji možemo svrstati u red premijum uređaja niti ga sam Realme vidi tako: on nije najbolji u uobičajenim kategorijama koje ocenjujemo ali je neke druge kategorije kreirao sam – i tu je nenadmašan.

   Ostani u toku

   Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

   Hvala!

   Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

   Komentari (0)

   Nema komentara 😞

   Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

   Pridruži se diskusiji
   Možda vam se svidi