AMD jača poziciju na tržištu 5G telekomunikacija

AMD proširuje podršku za brzorastuće tržište 5G telekomunikacija i partnerski ekosistem, pružajući nove mogućnosti testiranja i nove 5G proizvode.

AMD jača poziciju na tržištu 5G telekomunikacija

Prošle godine, GSMA je predvidela da će do kraja 2025. godine, 5G telekomunikacija činiti oko četvrtinu svih mobilnih veza i da će više od dve petine ljudi širom planete živeti u dometu 5G mreže. Da bi 5G bio zaista uverljiv komercijalni prijedlog koji je široko dostupan, telekomunikaciona infrastruktura sledeće generacije mora biti visoko efikasna, skalabilna i fleksibilna. Kompanije moraju osigurati ravnotežu između ciljeva modernizacije i povećanja efikasnosti uz rastuće troškove energije i ekološke osvešćenosti.

AMD nudi “end-to-end” rešenja za tržište telekomunikacija – od radio jedinica unutar 5G ćelija, okvirnog oblaka gde se podaci obrađuju i čuvaju, i 5G jezgra mreže – sa svojom tehnologijom koja je već implementirana u 6 od 7 najboljih 5G rešenja.

Danas na MWC 2023 sajmu mobilne tehnologije u Barseloni, AMD je najavio da proširuje podršku za svoj rastući 5G partnerski ekosistem, pružajući dodatne mogućnosti testiranja i otkrivajući nove 5G proizvode.

5G telekomunikacija je veza budućnosti

Nova laboratorija za testiranje Telekomunikacionih rešenja : AMD uspostavlja novu “Telco Solutions Test Lab” kako bi pomogao telekom operaterima i dobavljačima rešenja da testiraju, procene i skaliraju svoja “end-to-end” računarska rešenja koristeći snagu i performanse najnovijih AMD procesora, Adaptive SoC-a, SmartNIC-a , FPGA i DPU. 

Proširivanje Zynq UltraScale + portfelja: AMD najavljuje proširenje Zynq UltraScale+ RFSoC DFE porodice sa dva nova uređaja – Zynq UltraScale+ ZU63DR i ZU64DR – kako bi se omogućio rast i implementacija 4G/5G radio prenosa na globalnim tržištima gde su niske cene, energija i efikasan spektar radio uređaja potrebni za povećanje bežične povezanosti.

AMD Ecosystem Momentum uz Nokia partnerstvo: AMD i Nokia zajedno najavljuju proširenu saradnju koristeći 4. generaciju AMD EPYC™ servera za isporuku Nokia Cloud RAN rešenja koja pomažu provajderima komunikacijskih usluga da ispune svoje najstrože ciljeve energetske efikasnosti. AMD i Nokia prepoznaju izazove sa kojima se suočavaju operateri poput rastućih troškova energije i rastućeg značaja ispunjavanja ciljeva smanjenja emisije ugljenika u središtu, kao i na krajevima dometa mreže.

“Kao deo naše ambicije da pružimo najbolja Cloud RAN rešenja, uzbuđeni smo što ćemo proširiti našu saradnju sa AMD-om. Želimo da iskoristimo mogućnosti 4. generacije AMD EPYC procesora kako bismo dodatno poboljšali Nokia Cloud RAN rešenja,” rekao je Pasi Toivanen, šef partnerskih Cloud RAN rešenja u kompaniji Nokia. „Provajderi komunikacijskih usluga u 5G Core i Cloud RAN zahtevaju bolje performanse i energetsku efikasnost unutar svojih 5G mreža. Naš rad sa kompanijom AMD prepoznaje izazove sa kojima se suočava telekomunikaciona industrija i pomaže u ispunjavanju najambicioznijih ciljeva energetske efikasnosti naših partnera i kupaca.”

Tokom održavanja MWC 2023 sajma, AMD (Hala 2, štand 2M61) će predstaviti Zynq UltraScale+ RFSoC DFE porodicu, najnoviju 4. generaciju sistema koje pokreću AMD EPYC procesori i njegov rastući ekosistem telekomunikacionih partnera.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi