Federalne rezerve SAD zatvorile Signature banku koja je podržavala kripto kompanije

Nakon Silicon Valley Bank i Silvergate, Federalne rezerve i korporacija za osiguranje depozita zatvorile su Signature banku, koju su koristile kripto kompanije.

Signature banka, jedna od dve najpopularnije destinacije u SAD za kripto kompanije zatvorena je juče od strane regulatora federalne države Njujork. U zvaničnoj izjavi federalnih rezervi i federalne korporacije za osiguranje depozita navedeno je da su sva sredstva u ovoj instituciji i dalje bezbedna.

Ovo je treća velika banka koja je pala u poslednjih nedelju dana, a malo je reći da su investitori uplašeni. Zajednička najava da će deponenti biti zaštićeni iznad 250.000 dolara koje garantuje FDIC izgleda da ima za cilj da uveri klijente banaka da njihov novac neće biti zamrznut. Signature je na dan 31. decembra 2022. imao depozite u vrednosti od 88,59 milijardi dolara, a od juče je odeljenje za finansijske usluge Njujorka preuzelo poslovanje banke.

Signature banka poznata po kriptovalutama

Signature je bila jedna od dve banke koje su se široko koristile u kriptovalutama. Kao i Silvergate, koji je propao 8. marta, Signature je imao mrežu koja je omogućavala kripto kompanijama da prenose dolare u realnom vremenu. Pošto su obe kripto banke nestale, postoji realan problem kriptovaluta koje više ne mogu biti prebačene u dolare.

Kripto menjčanica Coinbase je imala 240 miliona dolara u gotovini u Signature banci, objavila je ova kompanija na zvaničnom Twitter nalogu. Zbog neočekivanog razvoja situacije i zadržavanja sredstava koja su kod Signature banke, Coinbase će koristiti druge bankarske partnere za klijentske transakcije.

Pored toga, u saopštenju Federalnih rezervi se navodi da će svi koji su imali sredstva u Silicon Valley banci takođe biti bezbedni. Ovo je dobra vest za startape i one koji su držali svoje kriptovalute u ovoj banci. Primera radi, kompanija koja stoji iza Circle kriptovalute, koja je takozvani “stablecoin”, jer se njena vrednost vezuje za regularnu valutu, je u ovoj banci držala 3,3 milijarde dolara svojih rezervi. Circle upravlja USDC, tokenom koji uvek treba da vredi 1 dolar — i važan je deo kripto transakcija.

U saopštenju se dodaje da će deponenti Silicon Valley banke, koja nije kripto-banka, a koja je propala 10. marta, imati pristup svojim neosiguranim depozitima u ponedeljak.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Cineman

    The Decline of Western Civilization has begun.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi