Ilon Mask jednim tvitom povećao vrednost Dogecoin kriptovalute

Ilon Mask je odgovorom na tvit koji ga prikazuje kako tokom NFL finala razgovara sa Rupertom Mardokom, povećao vrednost Dogecoin kriptovalute za pet odsto.

Ilon Mask jednim tvitom povećao vrednost Dogecoin kriptovalute

Jedan od najvećih pobornika Dogecoin kriptovalute, Ilon Mask sposoban je da samo jednom rečju poveća njenu vrednost. U odgovoru na tvit koji je objavljen tokom nedavno održanog Superboula, Mask potvrđuje da je sa osnivačem medijske kuće Fox News Rupertom Mardokom razgovarao o Dogecoin kriptovaluti. Pratioci su pozdravili potez vlasnika mreže Twitter.

Ilon Mask i Rupert Mardok viđeni su zajedno tokom NFL finala, a sam susret dvojice magnata izazvao je pažnju i brojna nagađanja o temama njihovih razgovora. Mask je poznat po uticaju na cenu kripto valute Dogecoin. Vrednost pomenutog virtuelnog novca iznenada je skočila za više od pet odsto posle Maskove objave da je Rupertom Mardokom tokom Superboula razgovarao o digitalnoj valuti Dogecoin.

Sve je počelo tvitom izvršne direktorke kompanije Grit Capital Dženeviv Rok-Dekter. Ona je zatražila od pratilaca da daju pogrešne odgovore o temama razgovora Maska i Mardoka tokom Superboula. Mask je na NFL finalu nosio majicu sa natpisom Dogecoin i time još jednom pokazao svoju naklonjenost pomenutoj kriptovaluti.

Koliko je Ilon Mask povećao vrednost Dogecoin kriptovalute?

Sadašnja vrednost DOGE kripto valute iznosi 0,08399 dolara po jedinici, sa skokom broja transakcija za oko 200 odsto. Posle Maskovog odgovora na mreži Twitter, vrednost kriptovalute porasla je na 0,0862 dolara, prenosi CoingGape.

Kripto zajednica koja favorizuje DOGE sa nestrpljenjem iščekuje odluku Ilona Maska o integraciji ove kriptovalute u sistem plaćanja na društvenoj mreži. Twitter je već konkurisao za licence kod regulatornih tela SAD, kako bi korisnicima ponudio softver za plaćanje. Prethodno je Mask obećao da će zabraniti reklame na društvenoj mreži Twitter, iako svakodnevno beleži rast prihoda oglašavanjem zahvaljujući zabranjenim profilima.

Strategija o implementaciji sistema plaćanja na društvenoj mreži teče paralelno sa nastojanjima da se obezbedi dopunska verifikacija naloga poznatih i uticajnih korisnika. Pored famozne “plave značke” koja se sada može kupiti, potvrda naloga biće uskoro omogućena ličnom kartom.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi