Verifikacija Twitter naloga uskoro samo ličnom kartom

Lične karte pružiće korisnicima mogućnost da se jednostavno obavi verifikacija Twitter naloga, pa će pored plave biti dodata još jednu značka. 

Verifikacija Twitter naloga uskoro samo ličnom kartom

Menadžment društvene mreže ovim potezom želi da dodatno obezbedi kredibilitet korisnika, pri čemu bi se jasno moglo utvrditi da li se radi o lažnom nalogu. Verifikacija Twitter naloga ličnom kartom još uvek je u fazi razvoja, a kompanija nije objavila datum kada bi usluga mogla da postane aktivna.

Ovu informaciju objavila je Džejn Mančun Vong, koja je u proteklom periodu postala poznata po tačnim predviđanjima noviteta vezanim za IT kompanije.

Džejn kaže da će se značka pojaviti kada korisnik dodirne plavu značku pored jedinstvenog Twitter nadimka. Tada će se pred korisnikom naći i poruka koja potvrđuje da je nalog verifikovan. Iako kompanija nije zvanično najavila ovu funkciju, Džejn kaže da će postojati opcija za učitavanje lične karte, ali i selfi fotografije radi potvrde identiteta, prenosi Android headlines.

Verifikacija Twitter naloga moguća i na drugi način

Sam sistem za verifikaciju naloga se značajno promenio od kada je na čelo kompanije došao Ilon Mask. Ranije je društvena mreža zahtevala od korisnika da ispune nekoliko kriterijuma pre nego što dobiju „plavu značku“ pored svojih imena. Sada to više nije slučaj. Značka je dostupna svim pretplatnicima usluge Twitter blue koju nudi mreža za mikro blogovanje. Sama pretplata iznosi između 8 i 11 dolara, što je motivisalo veliki broj korisnika da svom imenu dodaju famoznu značku, a donosi brojne prednosti u odnosu na regularnu verziju.

Ko može da dobije famoznu značku?

Kompanija pregleda nalog pre nego što korisniku dodeli plavu značku. U suštini Twitter želi da proveri da li korisnik imitira poznatu ličnost ili brend. Zbog toga plava kvačica više nije znak autentičnosti na platformi, pa je Twitter uveo druge oznake za prepoznavanje verifikovanih naloga poznatih ličnosti, političara i brendova. Ipak, plava kvačica je još uvek tu, što korisnicima nekada biva vrlo zbunjujuće.

„Nalog je verifikovan, jer je korisnik pretplaćen na Twitter Blue“, poruka je koju šalje Twitter svaki put kada dodirnete plavu kvačicu pretplatničkog naloga, odmah pored korisničkog imena.

Uskoro će se na istom mestu pojaviti i značka koja svedoči da je nalog verifikovan ličnom kartom. Veruje se da će ova opcija biti omogućena pretplatnicima servisa Twitter blue, a ovaj vid verifikacije biće potvrda da je profil autentičan.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi