Dogecoin je sada druga najveća PoW kriptovaluta na svetu

Nakon spajanja Ethereum glavne mreže sa Beacon lancem, napravljen je istorijski korak napred za drugu najveću kriptovalutu na svetu, ali su od te promene i drugi profitirali.

S obzirom na to da je Ethereum sa Proof-of-Work (PoW) prešao na Proof-of-Stake (PoS) sistem, Dogecoin je isplivao na jako drugo mesto najvećih kriptovaluta koje mogu da se rudare i koje koriste PoW.
Interesantno je da je kriptovaluta nastala iz Internet mima došla do 7,8 milijardi tržišne kapitalizacije, a sledi Ethereum Classic (ETC) sa 4,69 milijari, Litecoin (LTC) sa 4 milijarde i Monero (XMR) sa 2,65 milijardi.
Dogecoin slava bi mogla da potraje kratko, jer se smeši novi konkurent u vidu ETHPoW (ETHW) — Ethereum PoW hard fork lancem koji će nastaviti da PoW sistemom i podrškom za rudare. Trenutna cena ETHW kriptovalute je trenutno 13,64 dolara.
Prelazak Ethereuma na PoS možda je dodao pritisak na mreže kriptovaluta koje se oslanjaju na PoW da pređu na održiviji mehanizam konsenzusa. U izjavi za Cointelegraph, Lachlan Feenei, osnivač i izvršni direktor australijske agencije za blokčejn razvoj Labris, rekao je da je „pritisak na“ Bitcoin sada da opravda PoW sistem na duge staze.
kanchanararfUl0Lfyaysunsplash.jpg
Dogecoin planira prelazak na PoS
U međuvremenu, Dogecoin fondacija razmatra da Dogecoin pređe na PoS, nakon što je tu promenu prvi put nagovestio Vitalik Buterin, jedan od savetnika Dogecoin fondacije pre godinu dana. U decembru 2021, Dogecoin fondacija je objavila svoju Dogecoin Trailmap, koja je predložila da se napravi Dogecoin verzija „zajednica za ulaganje“ koja je ličila na PoS.
„Takva verzija bi omogućila svim korisnicima Dogecoin-a da ulože svoj DOGE i dobiju dodatne tokene za podršku mreže“, saopštila je Dogecoin fondacija.
Međutim, od tada je napravljen mali napredak, a na Dogecoin sajtu, ova ideja i dalje ima status predloga. Vrednost Dogecoin (DOGE) kriptovalute u trenutku pisanja iznosila je 0,059 dolara.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi