Google Pixel 8a specifikacije otkrivene u PDF-u koji se neplanirano pojavio, potvrđena i cena

Google pravi sve zanimljivije telefone, zbog čega izaziva interesovanje i sve teže čuva informacije o svojim budućim modelima. Ovog puta u žiži interesovanja je Pixel 8a telefon koji interesuje mnoge

Google Pixel 8a specifikacije otkrivene u PDF-u koji se neplanirano pojavio, potvrđena i cena

Google vodi pravu borbu ne bi li održao pod velom tajnosti svoje predstojeće uređaje i njihove glavne karakteristike. Pixel 8a za koji se očekuje da će biti lansiran tokom predstojeće Google I/O 2024 manifestacije, izaziva veliko interesovanje korisnika, zbog čega se do sada pojavljivao u brojnim informacijama. Danas je još jedan takav dan sa najnovijim podacima koji govore o kompletnim specifikacijama i ceni telefona na evropskom tržištu.

Tipster MisteryLupin je na društvenoj mreži X, podelio kompletne PDF specifikacije Google Pixel 8a telefona za koje se tvrdi i da su konačne, a detalji potvrđuju ono što smo već ranije znali o ovom zanimljivom telefonu.

Imaće ekran od 6,1 inča, ovog puta sa brzinom osvežavanja od 120 Hz i maksimalnom osvetljenošću od 2000 nita. Zaštićen je Corning Gorilla Glass 3 staklom. Telefon ima dimenzije od 152,1 x 72,7 x 8,9 mm i meri 188 grama.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Ispod poklopca se nalazi Tensor G3 verzija čipseta koji će pokretati telefon. Neke glasine sugerišu da bi SoC mogao biti podešen za rad na nižoj frekvenciji u poređenju sa jačim Pixel 8 i 8 Pro modelima. Konfiguracija memorije uključuje 8 GB LPDDR5x RAM-a i 256 GB UFS 3.1 memorije za skladištenje podataka.

Pixel 8a je veoma zanimljiv telefon iz srednje kategorije

Što se tiče softvera, očekuje se da će Pixel 8a dobiti pregršt novih funkcija kao što su: Magic Touch-up, Better Grip Magic, Real Tone i još mnogo toga. Jedna od najvažnijih stavki je svakako ona koja se tiče činjenice da će uređaj dobiti garantovanih 7 godina ažuriranja softvera, kao i jači Pixel 8 i 8 Pro telefoni.

Vredna pažnje je i činjenica da će imati bateriju kapaciteta 4.492 mAh koja podržava 27 W žično, kao i bežično Qi punjenje. Od sigurnosnih opcija, dobićete skener otiska prsta na ekranu, kao i dodatak u vidu otključavanja skeniranjem lica.

Idući dalje kroz specifikacije, čini se da je sistem kamera nepromenjen u odnosu na Pixel 7a. Telefon i dalje ima dvostruki sistem kamera sa zadnje strane sa primarnim senzorom rezolucije 64 MP (verovatno Samsung) i ultraširokim senzorom od 13 MP (verovatno Sony). Oba sočiva imaju podršku za optičku stabilizaciju slike. Prednja kamera snima rezolucijom od 13 megapiksela.

Pixel 8a takođe je sertifikovan na IP67 otpornost uticaja vode i prašine, raspolaže USB 3.2 Tipe-C portom, Wi-Fi 6E bežičnom mrežnom podrškom, kao i onom za LTE i 5G opseg.

Procurele informacije uključuju i podatak vidljiv na Pixel 8a baneru koji nagoveštava cenu od 549 evra za evropsko tržište. Takođe će biti 150 evra bonusa ukoliko radite zamenu za starije telefone. Očekuje se da će uređaj biti dostupan u Bay, Lime Green, Obsidian i Porcelain kolor opcijama. Sada nam ostaje samo da sačekamo da se uređaj i zvanično pojavi na policama, jer je skoro sve ostalo o njemu već poznato.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. jocasylver

    'Oće centrala jednom da pogreši..

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi