MWC nagrade i u rukama kompanija koje se nisu posebno istakle na sajmu

Najveći sajam mobilne industrije u Evropi se juče završio, a za njim slede naravno ovogodišnje MWC nagrade i proglašenje Global Mobile Awards pobednika

MWC nagrade i u rukama kompanija koje se nisu posebno istakle na sajmu

Ovogodišnji svetski kongres mobilnih uređaja koji ujedno čini i najveći sajam mobilne industrije u Evropi, MWC 2024 juče se završio, a Global Mobile Awards (GLOMO) proglasio je svoje godišnje pobednike. Sudije su dodelile ukupno 28 nagrada u šest kategorija, od kojih su četiri bile u sektoru posvećenom uređajima. MWC nagrade su otišle i u ruke kompanija koje se nisu posebno istakle na samom sajmu, već su to uradile prethodno lansirajući svoje tehnologije pre početka samog kongresa.

U grupi nagrada posvećenoj uređajima, pobednici su:

Najbolji pametni telefon – Google Pixel 8 serija telefona

Revolucionarna inovacija uređaja – Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipset

Najbolje povezani potrošački uređaj – Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

Najbolji na izložbi – Honor Magic V2 RSR Porsche Design

Google Pixel 8 i Pixel 8 Pro telefoni osvojili su prestižnu nagradu za najbolji pametni telefon i tako nadmašili iPhone 15 Pro seriju, Samsung Galaxy S23 i Z Flip5 telefone i OnePlus Open/Oppo Find N3 modele. Nagrada je dodeljena zbog „izuzetnih performansi, inovacija i predvodništva” za pametne telefone lansirane u periodu od januara 2023. godine i decembra 2023. godine.

Kategorija Breakthrough Inovation, odnosno udarnih inovacija uvrstila je silikonsko-karbonsku bateriju Magic V2 telefona, Google sedmogodišnje ažuriranje OS i mogućnosti AI snimanja u uži izbor. Sudije su odlučile da najnoviji Qualcomm čipset Snapdragon 8 Gen 3 zaslužuje nagradu za „osnovnu hardversku i softversku inovaciju u samim pametnim uređajima“.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra tablet trijumfovao je u prilično raznolikoj konkurenciji i tako nadmašio druge uređaje u užem izboru, kao što su Motorola Defy 2 sa satelitskom komunikacijom kompanije Bullitt, HTC Vive XR Elite, Huawei Watch Ultimate i RayNeo Air2 XR naočare.

Na kraju, Samsung tablet proglašen je najboljim „svakodnevnim potrošačkim elektronskim uređajem ili gedžetom koji donosi nove i pametne aplikacije, efikasnost i funkcionalnost korisnicima, bilo kod kuće ili u pokretu”.

Pobednik u kategoriji „Best in Show”, odnosno najbolji na izložbi, odnosio se na proizvode lansirane na samom kongresu. Tu je pobedu odneo Honor Magic V2 RSR Porsche Design, iako je tehnički prvi put predstavljen u Kini, svetsku premijeru doživeo je pred međunarodnom publikom u Barseloni, 25. februara tokom uvodnog izlaganja komapnije Honor.

Sve ostale MWC nagrade, odnoso GLOMO pobednike možete pogledati na zvaničnom sajtu kongresa. Više o novitetima sa ovogodišnjeg MWC sajma otkrijete na našem sajtu, kao i u izveštavanju redakcije na društvenim mrežama i YouTube kanalu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi