Realme dostigao prekretnicu od 200 miliona isporučenih uređaja, najavljuje i premijum telefone

Za pet godina postojanja je kineski brend Realme dostigao prekretnicu u isporučenim uređajima, prešavši brojku od 200 miliona, a sada planira premijum telefone

Realme dostigao prekretnicu od 200 miliona isporučenih uređaja, najavljuje i premijum telefone

S obzirom na to da je kineski brend Realme dostigao prekretnicu u isporukama svojih uređaja premašivši za nešto više od pet godina brojku od 200 miliona, postao je peti najbrži proizvođač telefona na svetu koji je postigao takav uspeh. Uspeh je objavila sama kompanija, koja se inače nalazi u vlasništvu kineskog giganta BBK Electronics koji ujedno poseduje i brendove Oppo i Vivo.

Podaci analitičke firme Counterpoint Research otkrivaju da su samo četiri kompanije – Vivo, Huawei, Samsung i Apple – postigle ovu cifru brže. Do danas je, prema njima, ukupno samo 14 kompanija širom sveta uspelo da dostigne broj od preko 200 miliona isporuka.

Šu Či Čejs, glavni marketing direktor kompanije Realme, istakao je da kompanija nastala u vreme kada je postojalo preko 700 brendova pametnih telefona u svetu i da su “ponosni što su uspeli da budu među deset najboljih brendova tokom poslednjih pet godina”, piše Reuters.

Tokom 2017. godine, na svetskom nivou je zaista postojalo više od 700 brendova pametnih telefona u svetu, međutim do septembra ove godine taj broj se smanjio na otprilike 250 imena. To znači da je u prethodnih pet godina sa tržišta telefona jednostavno nestalo skoro 500 brendova. Realme je opstao, a Čejs najavljuje ulazak kompanije i na polje premijum uređaja.

To će se desiti već lansiranjem predstojećeg kompanijskog flegšipa, Realme GT5 Pro telefona koji će biti među prvim uređajima na svetu sa Snapdragon 8 Gen 3 čipom i novim Sony Lytia senzorima kamere.

Xiaomi je ipak preduhitrio Realme kada je u pitanju novi procesor i odmah po izlasku novog Qualcomm čipseta, lansirao je svoju sledeću seriju telefona Xiaomi 14 u kojoj Pro model radi upravo na Snapdragon 8 Gen 3 čipu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. morbius

    Imali su mnogo dobre telefone u srednjem segmentu, ali sad i oni beže u viši segment gde su zarade bolje. Realme 11 je izašao mesecima nakon 11 Pro.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi