Realme GT5 Pro definitivno dobija periskopsku telefoto kameru sa Sony IMX890 senzorom od 50 MP

Novi tizer za predstojeći Realme GT5 Pro otkriva da ovaj flegšip kineske kompanije ima Sony IMX890 senzor od 50 MP na periskopskoj telefoto kameri i 3x zum

Realme GT5 Pro definitivno dobija periskopsku telefoto kameru sa Sony IMX890 senzorom od 50 MP

Kompanija Realme objavila je još jedan reklamni poster u vidu tizera pred objavljivanje svog sledećeg flegšip telefona koji očigledno dolazi uskoro, a on se još jednom fokusira na fotografske sposobnosti sa akcentom na telefoto kameru. Realme GT5 Pro tako će imati Sony IMX890 senzor na periskopskoj telefoto kameri u kombinaciji sa f/2,6 otvorom blende i 3x optičkim zumom.

Zanimljivo je da su 3x periskopske telefoto kamere retke, što znači da je veliki senzor nalagao da je optika morala da prođe kroz modifikacije kako bi mogla da stane u razumnu debljinu za sistem kamera na telefonu. Veličina senzora ove kamere je 1/1,56 inča i važi za jednog od najvećih telefoto senzora koji su dostupni u industriji pametnih telefona.

Novi telefon obećava različite hardverske i softverske optimizacije sistema kamera koje omogućavaju i digitalni 6x zum bez gubitaka kvaliteta slike, tvrdi kompanija. Štaviše, telefoto kamera će navodno omogućiti i „super“ digitalni zum do 120x.

Procesor koji će pokretati ovaj telefon je najnoviji Qualcomm mobilni čipset, odnosno Snapdragon 8 Gen 3, a Realme GT5 Pro navodno nudi navodno 10 posto bolju potrošnju energije.

Kompanija novi telefon na svom Weibo nalogu naziva „telefoto kraljem“, i specifikacije zaista zvuče impresivno, barem na papiru, ali trebalo bi da sačekamo njegovo zvanično objavljivanje koje će se desiti verovatno u decembru.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi