Realme GT5 Pro stiže do kraja meseca, a kompanija obećava pomeranje granica performansi

Kineska kompanija Realme najavljuje svoj novi flegšip uređaj Realme GT5 Pro za novembar i ujedno obećava da će to biti uređaj kakav industrija dosad nije imala

Realme GT5 Pro stiže do kraja meseca, a kompanija obećava pomeranje granica performansi

Realme GT5 Pro sigurno će izaći do kraja novembra i „pomeriće granice performansi“ u industriji, najavljuje potpredsednik kineske kompanije Šu Či Čejs na svom zvaničnom Weibo nalogu. Či je predstojeći telefon opisao kao „Dual-Engine“ uređaj, što bi trebalo da znači da će on uz osnovni procesor imati još jedan čip, najverovatnije namenjen ekranu.

Prema nezvaničnim informacijama od ranije, procesor koji će ga pokretati je verovatno novi Qualcomm čip Snapdragon 8 Gen 3, uzevši u obzir da je TEENA lista potvrdila osmojezgarni čip koji radi na 3,3 GHz.

Či Čejs najavljuje da telefon kao „Dual-Engine“ ima kombinaciju specifikacija različitog nivoa, što industrija navodno nikada do sada nije videla. On je uz kratak opis podelio i reklamni poster na kome se delom vidi uređaj, koji neke iz tog ugla i pod takvom svetlošću može da podseti, ni manje, ni više nego na – automobil.

Realme GT5 Pro, dobio je sertifikat kineskog Ministarstva industrije i informacionih tehnologija, a na zadnjoj strani navodno ima kružni modul kamere. Logo kompanije nalazi se na donjem desnom delu uređaja, a kada je u pitanju dizajn ekrana, on će izgleda biti zakrivljen, tvrde insajderi.

Prema ranijim informacijama, dimenzije telefona su 161,6 x 75,1 x 9,2 milimetra, dok on ujedno teži 220 grama. Ekran AMOLED tipa ima dužinu dijagonale 6,78 inča sa rezolucijom od 2780×1264 piksela. Senzor za otisak prsta nalaziće se izgleda na ekranu za koji je izgleda spreman još jedan čip, a prostor koji će nuditi po pitanju memorije je 1 TB.

Displej će uz to navodno pružati i jako dobru osvetljenost koja prevazilazi 3000 nita sa dodatnom posebnom zaštitom za oči zvanom SVM.

Baterija će navodno biti kapaciteta od 5400 mAh, koja bi trebalo da podržava 100 W žično i 50 W bežično punjenje. Sistem kamera na zadnjoj strani biće navodno u odnosu 50+50+8 MP, dok će prednja selfi kamera navodno imati senzor od 32 MP. Dok čekamo zvanično lansiranje, Realme će u narednim danima verovatno najavljivati dodatne karakteristike telefona kako bi još više podstakla iščekivanje ljubitelja ovog brenda.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi