Samsung Galaxy Unpacked zakazan za 17. januar, stiže S24 serija telefona

Čekanje je zvanično završeno i Samsung Galaxy S24 serija telefona stiže 17. januara, za kada je kompanija zakazala novi Samsung Galaxy Unpacked događaj

Samsung Galaxy Unpacked zakazan za 17. januar, stiže S24 serija telefona

Ove godine u San Hozeu u Kaliforniji biće, između ostalog, objavljena nova Samsung Galaxy S24 serija telefona i to 17. januara na novom Samsung Galaxy Unpacked događaju. Kompanija je zvanično zakazala datum, a osim novih telefona trebalo bi da vidimo i predstavljanje Galaxy AI tehnologije, odnosno Samsung veštačke inteligencije.

Samsung Galaxy Unpacked počinje u 10.00 časova po pacifičkom vremenu, što znači da će kod nas prenos događaja u stvari biti u 19.00 časova, prema srednjeevropskom vremenu koje usvaja Srbija. Iako ćemo tada zvanično videti nove telefone predstojeće Samsung Galaxy S24 serije, preko insajdera saznali smo skoro sve o ovim telefonima, ali ipak možda vidimo i neka iznenađenja, uzevši u obzir da su to bile nezvanične informacije.

Sva tri telefona u seriji zadržavaju ukupni dizajn svojih prethodnika, s tom razlikom da će oni sada imati uglavnom ravne umesto zakrivljenih ekrana. Telefone će pratiti i novi One UI 6.1 korisnički interfejs, prožet veštačkom inteligencijom, a zasnovan na Android 14 operativnom sistemu.

AI tehnologija trebalo bi da poboljša noćni režim fotografisanja, prevod uživo tokom poziva i da donese gomilu softverskih optimizacija. Po pitanju drugih karakteristika, znamo da će najverovatnije evropski pripadnici nove serije imati Exynos 2400 čip, a samo Ultra model će navodno na svakom tržištu u svetu imati najnoviji prilagođeni Snapdragon 8 Gen 3 čipset kompanije Qualcomm.

Informacije o kamerama najboljeg modela u seriji, Samsung Galaxy S24 Ultra tokom prethodnog perioda dosta su se menjale, a jedna od poslednjih je da je kompanija izgleda ipak odlučila da zadrži dosadašnje jake mogućnosti zum kamere koja bi trebalo da obezbedi 10x optički zum na periskopskom telefoto sočivu.

Pre toga pojavila se informacija među proverenim insajderima da će ovaj model izgubiti jednu od svojih najboljih karakteristika, odnosno upravo telefoto kameru sa jakim optičkim zumom.

Razrešenje te dileme imaćemo već za dve nedelje, pa, ukoliko ste razmišljali o kupovini novog telefona, možda ne bi bilo loše sačekati i zvanično lansiranje nove serije na Samsung Galaxy Unpacked događaju. Osim pomenutih karakteristika, nezvanične informacije o cenama ukazuju i da će uređaji biti otprilike u istom cenovnom rangu kao i aktuelna Samsung Galaxy S23 serija, a detalje o tome možete pročitati ovde.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi