Samsung Galaxy S24 Ultra možda ipak zadrži 10x optički zum na telefoto kameri, uz dodatno sočivo sa 5x zumom

Jedna od najboljih karakteristika aktuelnog Samsung flegšipa – 10x optički zum, izgleda ipak stiže na Samsung Galaxy S24 Ultra i to uz dodatni 5x zum

Samsung Galaxy S24 Ultra možda ipak zadrži 10x optički zum na telefoto kameri, uz dodatno sočivo sa 5x zumom

Iako smo prvobitno na nekoliko strana čuli da će predstojeći Samsung Galaxy S24 Ultra telefon možda da izgubi jednu od najboljih karakteristika koja krasi aktuelni flegšip, odnosno ozbiljne mogućnosti zum kamere, sada stižu potpuno drugačije informacije. Naime, Samsung je navodno odlučio da ipak zadrži 10x optički zum na periskopskom telefoto sočivu, a dodatno telefoto sočivo će umesto 3x, dobiti 5x optički zum.

Predstojeći Samsung flegšip, odnosno Samsung Galaxy S24 Ultra bi tako trebalo da ima glavnu kameru sa 200 MP, uz 12 MP na ultraširokoj kao i 50 MP na telefoto kameri, koja će kao i na prethodniku ovog telefona imati dva senzora. Jedan će tako imati sočivo periskopskog tipa koje nudi 10x optički zum, a drugi „obično“ telefoto sočivo sa 5x zumom. Senzori ove kamere će, kako piše azijski portal The Elec biti Sunny Optical i Samsung proizvodnje, za razliku od Samsung Galaxy S23 Ultra koji ima dva Sony IMX754 senzora za ove svrhe.

Senzor ultraširoke kamere će verovatno biti Namuga i Sunny Optical, a selfi kamera sa 12 MP obezbediće Namuga i MCNEX, piše u izveštaju portala. Ipak, s obzirom na to da je ovo još jedna nezvanična informacija, i to potpuno suprotna od prethodne koja se bavi zum kamerom predstojećeg telefona, ne bi je trebalo uzimati „zdravo za gotovo“.

Kada su u pitanju Samsung Galaxy S24 i S24 Plus modeli, oni će navodno imati 50 MP na glavnoj kameri, 12 MP na ultraširokoj kao i 10 MP na telefoto kameri sa 3x optičkim zumom. To su u stvari specifikacije koje se uglavnom preklapaju sa aktuelnom S23 generacijom telefona.

Osim karakteristika kamere, portal tvrdi i da južnokorejska kompanija planira isporuku čak 35,2 miliona telefona predstojeće serije u 2024. godini i to: 15,9 miliona komada Samsung Galaxy S24 Ultra (što je 45 posto ukupne planirane isporuke za seriju), 13,5 miliona osnovnog modela (38 posto) i 5,8 miliona Plus modela (16 procenata ukupne isporuke serije).

Kako se lansiranje novih telefona bliži, tako sve više izlaze insajderske informacije o njima, i iako će mnoge od njih verovatno biti tačne, ne treba zaboraviti da će verovatno doći do odstupanja sa zvaničnim informacijama. Ipak, veoma brzo bi trebalo da dileme budu razrešene, jer bi lansiranje trebalo da se desi već u januaru, te ako razmišljate o kupovini novog telefona, možda nije loše da sačekate još malo.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi