Samsung Galaxy S24 Ultra se definitivno pojavio na pravim fotografijama uživo

Samsung Galaxy S24 Ultra, koji se očekuje da će biti zvanično predstavljen za manje od dva meseca, sada imamo priliku da vidimo i prvi put uživo.

Samsung Galaxy S24 Ultra se definitivno pojavio na pravim fotografijama uživo

Samsung Galaxy S24 Ultra, koji se očekuje da će biti zvanično predstavljen zajedno sa svojim vanila i Plus parnjacima za manje od dva meseca, nakon što su gotovo sve ključne informacije procurile iz izuzetno pouzdanih izvora nekoliko puta u poslednje vreme, sada imamo priliku da vidimo i prvi put uživo.

Ono što vidimo na fotografijama iznad i ispod, sigurno nisu računarski generisani prikazi potencijalnog dizajna Galaxy S24 Ultra ili “dummy” modeli namenjeni da pomognu proizvođačima futrola u razvoju dodataka za “next big thing” iz Samsunga. Umesto toga, ovo su sigurno prave fotografije neke vrste rane verzije još neobjavljenog uređaja, iako, kao i sve ostalo što ne dolazi direktno od kompanije uoči takvog važnog objavljivanja proizvoda, i dalje treba posmatrati sa zdravom dozom opreza.

U prvi mah nismo znali da li gledamo (veoma ubedljiv) klon Galaxy S24 Ultra proizveden od potpuno druge kompanije, sve dok sumnje svojim tvitovima nije razvejao najpouzdaniji leaker današnjice @IceUniverse, i čak napomenuo da je u pitanju Titanium Gold boja, što sugeriše da bi Samsung Galaxy S24 Ultra mogao imati titanijumski ram!

Kako se očekivalo tokom poslednjih nekoliko meseci, čini nam se da su čak i minimalne krivine sa Galaxy S23 Ultra nestale, ustupajući mesto potpuno ravnom ekranu i ravnom zadnjem panelu, ovoga puta.

To je nešto što bi verovatno izazvalo dosta kontroverzi pre samo nekoliko godina, ali sada deluje prirodno i… očekivano s obzirom na to kako je Samsung suptilno revidirao dizajn svojih poslednjih nekoliko premijum telefona.

Osim toga, Galaxy S24 Ultra na prvi pogled izgleda gotovo identično kao njegov prethodnik, sa istim rasporedom kamera na poleđini i pozicijom četiri senzora i LED blica, nepromenjenom centralno postavljenom rupom za selfi kameru na prednjoj strani, izveštava SamMobile.

Na žalost na fotografijama ne vidimo sam softver i aplikacije na telefonu ali pretpostavljamo da je za sada u pitanju OneUI 6 verzija, eventualno neka prilagođena 6.1. Nadamo se da će to doći malo kasnije… osim ako, naravno, osoba koja je objavila ove slike već nije u pravnom problemu.

Šta (još) znamo o Galaxy S24 Ultra?

Zato što bi odgovor “sve” verovatno bio blago preuveličan odgovor na ovo pitanje, hajde da kažemo… skoro sve. Na primer, nemamo pojma da li Samsung priprema neku vrstu povećanja cene u odnosu na, inače već skupi, Galaxy S23 Ultra.

Svakako se nadamo da neće, s obzirom na sve špekulacije o sličnostima između ova dva super-flagshipa, od 5.000mAh baterije do 200MP primarne kamere na poleđini do ekrana od 6,8 inča sa istim “opštim” specifikacijama. Ali onda imate suptilna, ali važna unapređenja, poput mogućeg skoka sa 1.750 nita osvetljenja ekrana, na oko 2.500 nita, potpuno novog senzora od 200MP i opcija skladištenja koje bi mogle ići od svega 128GB do čak 2TB.

U međuvremenu, sistem kamera na poleđini Galaxy S24 Ultra verovatno će biti fundamentalno različit od onog koji je imao S23 Ultra, pri čemu se periskopski telefoto objektiv navodno povećava sa 10 na 50 megapiksela, ali smanjuje optički zum sa 10x na 5x. Još nije jasno kako će Samsung pokušati da predstavi potencijalno kontroverznu promenu, i da li to znači da bi S24 Ultra mogao početi sa nižom cenom od S23 Ultra.

Ostaje nam da čekamo januar, zvanično predstavljanje i početak prodaje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (4)
  1. Knez Pavle

    Sony Xperia Z5 Premium 😀

  2. marinko98

    "U međuvremenu, sistem kamera na poleđini Galaxy S24 Ultra verovatno će biti fundamentalno različit od onog koji je imao S23 Ultra, pri čemu se periskopski telefoto objektiv navodno povećava sa 10 na 50 megapiksela, ali smanjuje optički zum sa 10x na 5x. Još nije jasno kako će Samsung pokušati da predstavi potencijalno kontroverznu promenu, i da li to znači da bi S24 Ultra mogao početi sa nižom cenom od S23 Ultra."

    Pokušaće kupce da ubedi da je bolje imati 5x nego 10x zum, i da im ne treba 10x.

  3. Adrian I

    Da li se zna da li ce ekran (display) biti naizad ravan ili i dalje guraju zakrivljen ekran ?

  4. Aleksandar_038

    A punjenje i dalje kao na četiri puta jeftinijoj kineskoj konkurenciji...

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi