Samsung Galaxy S24 serija sigurno dobija i Snapdragon i Exynos čipove

Izvršni direktor kompanije Qualcomm potvrdio je da će predstojeća Samsung Galaxy S24 serija telefona, uz Exynos 2400 imati i Snapdragon 8 Gen 3 čipset

Samsung Galaxy S24 serija sigurno dobija i Snapdragon i Exynos čipove

Kristijano Ejmon, izvršni direktor kompanije Qualcomm rekao je na konferenciji o finansijskim rezultatima, da će ova firma imati većinski udeo na tržištu predstojeće Samsung serije telefona. To dalje znači da će Samsung Galaxy S24 serija očigledno, uz Exynos 2400 čipove, sadržati i modele telefona koje pokreće Snapdragon 8 Gen 3 čipset ove američke kompanije.

Ejmon nije dalje elaborirao temu, ne otkrivajući za koje će modele biti rezervisan Qualcomm čipset, niti konkretna tržišta na kojima će predstojeći Samsung telefoni sa Snapdragon čipom biti dostupni.

Međutim, na osnovu ranijih insajderskih informacija, Snapdragon 8 Gen 3 skoro sigurno možemo očekivati u Samsung Galaxy S24 Ultra modelu na svim tržištima, dok je za druge telefone serije verovatno rezervisan Samsung Exynos 2400 čipset.

Ipak, glasine su ukazivale da će svi drugi modeli serije na većini tržišta imati Samsung čip, ali Ejmonova izjava sada baca novo svetlo na te informacije. Uzevši u obzir da je Ejmon govorio o „većinskom udelu na tržištu“ kada je u pitanju Qualcomm čip za Samsung, možda Snapdragon budemo videli i u drugim modelima u više delova sveta. To bi svakako bila dobra vest, jer se, barem do sada, Qualcomm procesor u ovim telefonima pokazao kao bolji izbor nego čip koji pravi Samsung.

Ipak, većina tržinog udela može samo i potvrditi prethodne glasine, jer flegšip Galaxy telefoni sa oznakom Ultra donose najveću zaradu S seriji. U takvoj postavci stvari, znači da bismo Samsung Galaxy S24 i Samsung Galaxy S24+ videli ipak sa Exynos 2400 čipom.

No, u svakom slučaju, dobro je da znamo da će sigurno bar jedan uređaj naredne generacije definitivno dobiti Snapdragon, a ostaje nam još da sačekamo njeno zvanično lansiranje, koje bi trebalo da bude već u januaru 2024. Tada bi zvanično trebalo da saznamo za koja tačno svetska tržišta će biti rezervisan koji čip.

Ne škodi spomenuti i da je Samsung najavio ISOCELL Zoom Anyplace tehnologiju za Galaxy S24 Ultra koju će pokretati Qualcomm čipset, što znači da će ovaj uređaj definitivno pokretati Snapdragon, piše Sammobile.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi