Snapdragon 7+ Gen 1 je malo slabiji od Snapdragon 8+ Gen 1, stiže ovog meseca

Novi Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 1, pozicioniran tik ispod njihovog najjačeg čipseta očekuje se ovog meseca, performanse bolje od MediaTek Dimensity 8200.

Snapdragon 7+ Gen 1 je malo slabiji od Snapdragon 8+ Gen 1, stiže ovog meseca

Pre zvanične najave procurele su neke informacije vezane za novi čipset koji je rezervisan za višu srednju klasu – Snapdragon 7+ Gen 1. Prema pisanju čuvenog insajdera Digital Chat Station, Snapdragon 7+ Gen 1 je u stvari Snapdragon 8+ Gen 1, samo sa nešto nižim taktovima, što itekako ima smisla za Qualcomm.

Novi čipset ima oznaku SM7475, a pre zvanične najave, insajder govori o identičnim CPU jezgrima kao kod jačeg čipseta, samo uz nešto skromnije taktove i Adreno 725 grafiku na 580 MHz, umesto Adreno 730 koji radi na 800 MHz.

Snapdragon 7 Gen 1 pravi Samsung, ali se veruje da će Qualcomm za Plus verziju ipak da koristi TSMC 4 nm proizvodni proces, kao što se to prošle godine desilo sa prelaskom sa Snapdragon 8 Gen 1 na 8+.

Novi čipset će prihvatiti Xiaomi, Realme, Oppo, Vivo i drugi proizvođači, tako da očekujemo da ćemo da kraja marta videti telefone koji će doći sa Snapdragon 7+ Gen 1, odnosno SD7475 čipsetom.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi