Qualcomm će se držati TSMC-a za Snapdragon 8 Gen 2, verovatno zbog manje škarta i većeg prihoda

Već znamo da Qualcomm koristi proizvodni proces TSMC-a za predstojeći Snapdragon 8 Gen 1 Plus, a prema jednom leaksteru, Samsung takođe neće masovno proizvoditi Snapdragon 8 Gen 2

 
Već znamo da Qualcomm koristi proizvodni proces TSMC-a za predstojeći Snapdragon 8 Gen 1 Plus, a prema jednom leaksteru, Samsung takođe neće masovno proizvoditi Snapdragon 8 Gen 2.S obzirom da Samsung nije u mogućnosti da obezbedi stalnu isporuku Snapdragon 8 Gen 1 čipova za Qualcomm zbog prijavljenih problema sa ppotražnjom, trenutna reakcija za Qualcomm bi bila da se uputi u TSMC-ov kamp. Prema leaksteru Ice Universe, Samsung bi takođe mogao da izgubi na porudžbinama Snapdragon 8 Gen 2, ali tipster ne daje obrazloženje zašto je to tako. Međutim, s obzirom na broj prethodnih izveštaja koji govore upravo o ovoj temi, možemo formulisati odgovor.Nije tajna da TSMC proizvodi bolje čipove u većoj količini, zbog čega Apple već dugi niz godina obezbeđuje isporuke isključivo od ovog proizvođača. Masovna proizvodnja i Snapdragon 8 Gen 1 Plus i Snapdragon 8 Gen 2 mogla bi imati ogromna poboljšanja performansi i energetske efikasnosti, a da ne spominjemo stabilno snabdevanje isporukama čipova koje Qualcomm onda može preneti na svoju klijentelu.
 
Pogledajte još: Apple će u iPhone 14 modelu koristiti TSMC 5G čip sa manjom potrošnjom i boljim dometom
Za to vreme, Samsungova stopa škarta za njegov 4nm proces iznosila je neverovatnih 35 procenata, što znači da je 65 od 100 čipova bilo neispravno i verovatno je moralo da se odbaci. U poređenju sa tim, TSMC, kako se izveštava, ima znatno bolje rezultate, sa stopom ispravnih gotovih ptoizvoda od 70+ procenata, što ga čini jednostavnim dogovorom za Qualcomm. Navodi se i da proizvođač čipova blisko sarađuje sa svojim novim partnerom u proizvodnji kako bi brzo izbacio Snapdragon 8 Gen 1 Plus na tržište u nastojanju da zameni obični Snapdragon 8 Gen 1, što znači da bi njegovo lansiranje trebalo da se desi ranije nego što se očekivalo.Što se tiče Snapdragona 8 Gen 2, TSMC bi ga mogao masovno proizvoditi na njegovoj 4nm arhitekturi, jer čipovi proizvedeni po 3nm procesu možda neće biti lansirani do kraja sledeće godine. Osim glasina koje tvrde da će novi SoC dobiti podršku za AV1, u ovom trenutku imamo minimalne informacije. Nadamo se da će Qualcomm moći da reši probleme sa snabdevanjem, i nadamo se da će kompanija proizvesti bolji čipset za upotrebu u Android flagship pametnim telefonima za 2023. godinu.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi