Xiaomi najavio MIX Fold 2: Snapdragon 8 Plus Gen 1, savitljivi ekran i Leica kamere

I Xiaomi takmaca za trku sa kompanijama Samsung i Huawei ima.

Xiaomi je rešio da malo skrene pažnju sa dolazećih sklopivih mobilnih uređaja kompanije Samsung i vodu okrene na vodenicu predstavivši svog takmaca u ovoj kategoriji uređaja – MIX Fold 2. Kako prenosi NotebookCheck, dizajn je sličan kao i kod Galaxy Z Fold 4.
Tehničke specifikacije
Kompanija Xiaomi iskoristila je svoje prisustvo na kineskoj društvenoj mreži Weibo, što je neka vrsta istočnjačke verzije platforme Twitter, kako bi publici najavila svoje planove o zvaničnom predstavljanju novog telefona na preklop iz svoje kuhinje, i to samo dan pre nego što će Samsung zvanično predstaviti novu liniju svoj sklopivih telefona. Odličan tajming, možda blago nekorektan, ali u ljubavi, ratu i marketingu nema pravila. No, da vidimo mi šta bi to ovaj telefon trebalo da donese.
csm_002p2Zyzly1h50lta5lgsj61o0280hdu02_0c3e68e720.jpg
Prema trenutno dostupnim navodima, Xiaomi MIX Fold 2 trebalo bi da pokreće najbrži procesor na svetu, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. Pored njega, očekuje se i 12 GB radne memorije kao i čak do maksimalnog 1 TB prostora za skladištenje podataka, što deluje vrlo slično onome što Samsung sprema. Spoljni ekran na ovom uređaju potpisuje Samsung i to je AMOLED E5 panel sa odnosom stranica ekrana od 21:9 i rezolucijom od 2520×1080 piksela. Na kraju, ovaj ekran podržava i vertikalno osvežavanje slike od 120 Hz.
Što se tiče unutrašnjeg ekrana, to bi takođe trebalo da bude Eco2 AMOLED panel kompanije Samsung koji takođe ima osvežavanje od 120 Hz. Pored toga, oćekuje se i podrška za brzo žično punjenje od 67 W, dok je kapacitet baterije u ovom trenutku nepoznat.
csm_002p2Zyzly1h50iwfy5g1j61o02801ky02_8139624c34.jpg
Datum izlaska
Dobro, nije Xiaomi odao previše detalja o svom uređaju i logično je da večinu stvari žele da ostave za svoju zvaničnu prezentaciju. Međutim, sa publikom jesu podelili još jedan zanimljiv detalj, a to je sam datum predstavljanja ovog mobilnog uređaja. Naime, ova kompanija zakazala je svoju prezentaciju za 11. avgust, samo dan nakon što će Samsung predstaviti uređaje Galaxy Z Fold 4 i Galaxy Z Flip 4. Ostaje da vidimo hoće li Xiaomi uspeti da skrene pažnju sa ova dva telefona ili će Samsung uspeti da se uspešno izbori sa nastojanjima svog kineskog rivala.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi