Zakerberg se ne slaže sa vizijom budućnosti koju je Apple predstavio sa Vision Pro naočarima

Na sastanku sa zaposlenima, Zakerberg je komentarisao Apple Vision Pro naočare rekavši da je to “možda vizija budućnosti, ali to nije ona koju ja želim”

Zakerberg se ne slaže sa vizijom budućnosti koju je Apple predstavio sa Vision Pro naočarima

Poslednjih dana se čini da ako tema nije ChatGPT, onda se sigurno razgovara o Apple Vision Pro naočara za mešovitu realnost. Mišljenja se, naravno, drastično razlikuju. Imate sve – ili je Apple vesnik budućnosti ili najgora kompanija na svetu sa besmislenim proizvodima sa nerealnim cenama.

Ni Mark Zakerberg, šef sada glavnog konkurenta, nije ostao nem po ovom pitanju. On je istakao “veliku filozofsku razliku” u pristupu njegove kompanije i Apple-a.

Tokom nedavnog razgovora sa zaposlenima, Zakerberg je direktno govorio o Apple Vision Pro naočarima.

Mislim da njihova najava jasno pokazuje razliku u vrednostima i vizijama koje naše kompanije donose na VR tržište, što smatram veoma važnim”, istakao je Zakerberg.

On je dalje objasnio da kompanija Meta vidi VR budućnost kao fundamentalno socijalnu, prenosi PC Gamer.

“Radi se o interakcijama ljudi na nove načine i osećaju približavanja. Naš uređaj je takođe o tome da budete aktivni i da nešto radite. Nasuprot tome, svaka njihova demonstracija prikazivala je jednu osobu koja sama sedi na kauču. To je možda vizija budućnosti računarstva, ali to nije ona budućnost koju ja želim”, dodao je Zakerberg.

Ovo je svakako kontrast, ne samo kada je reč o očekivanom načinu života korisnika ove dve kompanije, već i kada je reč o njihovim očekivanim raspoloživim prihodima.

Apple Vision Pro je osetno skuplji

Trenutno, Meta Quest 2 dominira na VR tržištu. Sa cenom od 300 dolara, možemo da kažemo da je uređaj prilično pristupačan, makar u poređenju sa konkurencijom. Pored toga, Meta će krajem godine lansirati i Quest 3 po ceni od 500 dolara. To je opet jeftinije ako recimo poredimo sa trenutnom cenom PlayStation VR 2 naočara. Apple Vision Pro košta 3,499 dolara.

Apple nije kompanija koja se primarno bavi VR tehnologijama. Izbacili su sada jedan prestižan proizvod, sa kojim verovatno žele da testiraju tržište i pruže developerima priliku da rade na nečemu novom. U svakom slučaju, interesantno je videti koliko se mišljenja o budućnosti razlikuju u ove dve kompanije, ostaje da vidimo čija će se vizija ostvariti.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. morbius

    Apple Svedoci će to izgurati Zak, niko ti nije kriv što nisi znao da napraviš sopstvenu religiju.

  2. RingeRaja

    Kiselo je grožđe...

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi