Zaposleni u TSMC-u moraju da pronalaze “bombe” u mašinama ili će izgubiti poene

Cilj ove bizarne prakse u TSMC-u je da se smanji lažno obavljanje posla, jer radnici imaju tendenciju da popunjavaju liste kao da su završili određeni zadatak, iako ga nisu ni uradili

Zaposleni u TSMC-u moraju da pronalaze “bombe” u mašinama ili će izgubiti poene

Radnici u TSMC-u su zaduženi da pronalaze “bombe” u mašinama, prema izveštaju tajvanske publikacije United News Network (UDN). Ovo, naravno, nisu prave bombe, već papirići na kojima je napisana reč “bomba”, a osoblje koje vrši testiranje i održavanje opreme mora da pronalazi te papiriće u raznim komponentama mašina.

Kako funkcioniše pronalaženje TSMC “bombi”?

Kako Tom’s Hardware prenosi izveštaj UDN-a, proces počinje tako što će nadzornik sakriti papiriće u mašinama koje su deo redovnog servisnog/inspekcijskog ciklusa.

Radnici koji održavaju i testiraju mašine moraju da nađu i sakupe papiriće dok obavljaju svoje dnevne zadatke. Ukoliko neki papirići budu propušteni, radnicima će biti oduzeti “poeni”. Međutim, ne znamo koliko su ovi poeni bitni za radnike, bili oni pozitivni ili negativni.

Različite inspekcije opreme su od suštinskog značaja za radnike TSMC-a kako bi izbegli prestanak rada zbog niza problema. Ove inspekcije služe kako bi se ustanovilo da li je sa opremom sve u redu, jer je curenje vode ili kiseline među najznačajnijim problemima koji su uočljivi golim okom.

Imajući to u vidu, ne deluje kao da je ova aktivnost “traženja bombi” u TSMC-u neodgovorna. Međutim, može da izazove stres kod zaposlenih ili da nekim radnicima bude neprijatno zbog činjenice da se koristi reč “bomba”.

UDN navodi da su pretnje bombom sve popularniji način na koji kriminalci pokušavaju da iznude novac od organizacija i preduzeća. Mnoge škole, parkovi i druga čvorišta su često meta ovakvih pretnji. Stoga, možete razumeti, zašto bi radnicima bilo neprijatno da svaki dan na poslu čitaju “bomba”, “bomba”, “bomba”…

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Znači da postoji osoba/osobe koji podmeću te "bombe" da ih ovi traže.

    Šta radiš na poslu?
    Podmećem bombe. :)

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi