GTA VI „teži ka savršenstvu“, zbog čega ga tako dugo i čekamo

I predstojeći nastavak Grand Theft Auto serijala bio je tema sastanka o finansijskom izveštaju Take-Two kompanije koja je istakla da GTA VI teži ka savršenstvu

GTA VI „teži ka savršenstvu“, zbog čega ga tako dugo i čekamo

U nekoliko navrata je predstojeći naslov kultnog Grand Theft Auto gejming serijala bio tema sastanka o finansijskom stanju kompanije Take-Two, pri čemu je njen izvršni direktor Štraus Zelnik izjavio da GTA VI teži ka savršenstvu. S tim u skladu, kada Rockstar koji igru razvija bude bio siguran da je ona maksimalno kreativno optimizovana, biće vreme za njeno lansiranje.

Iako u kompaniji žele da to bude idealna igra, on ističe da su finansijski podsticaji svih koji rade u njoj usklađeni sa interesima akcionara. Drugim rečima, postoji napetost između lansiranja na tržište zarad profita i stvaranja savršenog proizvoda.

Dakle, naš cilj je uskladiti interes svih koji rade sa interesima akcionara, jer nas to drži usmerene u istom pravcu. Postoji inherentna tenzija između plasiranja nečega na tržište i stvaranja savršenstva, ali ova kompanija može grešiti u ovom balansu u korist savršenstva“, kaže Zelnik, a prenosi Wccftech.

Međutim, ovakve izjave čelnika T2 kompanije možemo uzeti kao potencijalni nagoveštaj kasnijeg datuma lansiranja od očekivanog, željno i dugoiščekivane GTA VI igre. Čak i promena prognoza za neto ostvarenja kompanije takođe idu u tom smeru. Take-Two je ranije procenio nešto više od osam milijardi dolara neto prihoda za fiskalnu 2025. godinu, što je u slučaju ove kompanije period od aprila 2024. do marta 2025. Analitičari su u skladu sa tim ocenili da će lasniranje GTA VI upravo biti u tom vremenskom periodu.

Ipak, nove prognoze kompanije o zaradi za pomenuti period su trenutno nešto niže, odnosno idu malo iznad sedam milijardi dolara, a odgovor predstavnika kompanije o razlogu za to otkrili su da bi GTA VI mogao da izađe još kasnije, odnosno na jesen 2025.

Naime, finansijska direktorka Lejni Goldštajn je rekla da je smanjenje procena vođeno promenama u rasporedu izlaska nekih naslova.

To će očigledno pomeriti neke naslove u godinama koje dolaze, a u skladu sa tim očekujemo rast u fiskalnoj 2026. godini (april 2025. – mart 2026.) u odnosu na fiskalnu 2025. godinu“, istakla je ona.

Na osnovu ove izjave, jasno je da je došlo do promena u rasporedu objavljivanja novih igara, u koju verovatno spada i GTA VI, što svakako pojačava teza Zelnika da igru neće objaviti dok ne budu smatrali da je došla do savršenstva.

Osim GTA VI naslova, Take-Two u planu za objavljivanje ima i još zanimljivih igara kao što su: „No Rest for the Wicked“ studija Moon Studios, „Tales of the Shire“ studija Wētā Workshop, „Star Wars Hunters” i “Game of Thrones: Legends” studija Zynga. Zatim tu su i „Top Spin 2K25“ studija Hangar 13, koji bi trebao da bude objavljen relativno uskoro, jer je Take-Two istakao da će datum izlaska biti objavljen u narednim nedeljama.

Uzgred, izlazak zvaničnog trejlera za GTA VI pomogao je u prodaji postojećih GTA proizvoda, rekao je Zelnik komentarišući finanijski izveštaj trećeg kvartala fiskalne 2024. Tako GTA V sada ima više od 195 miliona rasprodatih primeraka, dok je Red Dead Redemption 2 rasprodat u 61 milion primeraka.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi