Microsoft razvija AI četbot za gejmere – Xbot

AI četbot namenjen gejmerima pod nazivom Xbot koji Microsoft navodno razvija treba da pomogne u automatizaciji refundiranja igara i korisničkim pitanjima

Microsoft razvija AI četbot za gejmere – Xbot

Najnovije insajderske informacije ukazuju na to da Microsoft navodno razvija specijalni AI četbot za gejmere koji trenutno nosi interno ime Xbot. On je deo većeg napora ove kompanije da primeni veštačku inteligenciju na svoje Xbox proizvode, a već je u toku njegovo interno testiranje.

Xbot navodno može brzo da odgovara na pitanja, kao jedan vid korisničke podrške, nakon što otvara konverzaciju pitanjem „Kako mogu da vam pomognem danas?

Da ovako nešto stvarno postoji, potvrđuje i izjava Hejana Džanga, generalnog menadžera za Xbox AI gejming za TheVerge u kojoj kaže da u kompaniji testiraju virtuelnog „agenta“ za Xbox podršku, interni prototip animiranog lika koji može da se bavi upitima o temama Xbox podrške glasom ili tekstom.

 „Prototip olakšava i ubrzava igračima da dobiju pomoć u vezi sa temama podrške koristeći prirodni jezik, uzimajući informacije iz postojećih Xbox stranica za podršku“, kaže on.

Takođe, Xbot bi trebalo da je povezan sa Microsoft dokumentima podrške za Xbox, a čak može i da obradi povrate novca za igre, odnosno refundiranje. U internom opisu Xbox četbota navodno piše da vam „ovaj agent može pomoći sa pitanjima o Xbox podršci“.

Kako su mnogi u zajednici primetili, ovaj AI četbot za Xbox brzo je dobio naziv Xbot kao referencu na verne ljubitelje Microsoft Xbox proizvoda.

Inače, kompanija već duže vreme ulaže u veštačku inteligenciju. Prošle godine, objavila je višegodišnje partnerstvo sa Inworld AI za kreiranje multi-platformskog alata za kreatora igara. Ovaj alat ima za cilj da osnaži kreatore igara uz pomoć veštačke inteligencije.

Šta ako biste mogli da koristite AI kako biste smanjili vreme i resurse tokom proizvodnje kako biste ne samo brže isporučili, već i stvorili šire i uzbudljivije svetove i priče?“, napisao je Ilja Gelfenbejn, izvršni direktor Inworld AI, u blog objavi prošle godine. Takozvani Xbot je, kako trenutno deluje, tako samo prirodni nastavak kompanijskih ideja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi