Umesto AMD-ovih, Intel procesori će možda pokretati sledeću Xbox generaciju konzola

Microsoft već postavlja temelje za sledeću generaciju gejming konzola, pa bi tako sledeće Xbox konzole umesto AMD-ovih, mogli da pokreću Intel procesori

Umesto AMD-ovih, Intel procesori će možda pokretati sledeću Xbox generaciju konzola

Intel navodno želi da preuzme posao u vezi sa obezbeđivanjem hardvera za sledeće Microsoft konzole, iako su protekle dve generacije, kako Xbox, tako i Sony PlayStation konzola koristile prilagođeni AMD hardver. Tako će sledeću generaciju Xbox konzola, za koju Microsoft već pravi temelje, umesto AMD-ovih, možda pokretati Intel procesori.

Insajder sa YouTube kanala Moore’s Law Is Dead, koji je u svojoj istoriji otkrivanja informacija imao i uspehe i promašaje, tvrdi da Intel želi da se takmiči za Microsoft ugovor, tako što planira da isporuči sopstvene čipove za Xbox konzole sledeće generacije.

Ukoliko se malo osvrnemo na istoriju Microsoft angažovanja u ovom slučaju, novina bi mogla da predstavlja samo početak. Kako je primetio portal TweakTown, Intel je još 2019. angažovao Džona Sela koji je prethodno proveo mnogo godina radeći za Microsoft i to kao glavni arhitekta iza Xbox One, Xbox One X i najnovijih Xbox X/S sistema.

AMD je sa druge strane imao prednost u integrisanoj grafici tokom skoro čitave protekle decenije. Međutim, Intel već neko vreme razvija svoju Xe Graphics arhitekturu, a najnoviji Intel procesori imaju malo više grafičke snage u odnosu na prethodnike. Upravo to omogućava da Intel procesori odnosno Intel Core Ultra čipovi budu u uređajima kao što je nedavno predstavljena MSI Claw ručna konzola.

Međutim, ništa još nije sigurno, a kamoli zvanično, a definitivno je da će Microsoft svakako imati sastanke i sa kompanijama AMD i Nvidia, pre nego što donese konačnu odluku o hardveru za svoju sledeću konzolu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi