Nvidia i Microsoft najavili partnerstvo, Bethesda i Xbox igre na GeForce Now platformi

Iako je GeForce Now još jedan Microsoft pokušaj kako bi akvizicija Activision Blizzarda bila odobrena - ovo su dobre vesti za gejmere

Nvidia i Microsoft najavili partnerstvo, Bethesda i Xbox igre na GeForce Now platformi

Microsoft je najavio 10-godišnju saradnju sa kompanijom Nvidia, sa ciljem da Bethesda i Xbox Game Studios igre budu dostupne na Nvidia cloud gejming platformi – GeForce Now. Prve dostupne igre uključuju Gears 5 i može se već sada igrati, kao i Deathloop, Grounded i Pentiment, a koji će biti dostupni od 25. maja.

Microsoft je saopštio da želi da proširi svoje mogućnosti u gejming industriji i “osnaži” korisnike omogućavajući im da igraju igre na bilo kom uređaju i u bilo koje vreme. Ovo je veliko odstupanje od prakse drugih velikih izdavača, uključujući Activision Blizzard, koji je povukao svoje igre sa platforme zbog navodnih problema sa licenciranjem i distribucijom sadržaja.

Ironično, ovo znači da će sve igre kompanije Activision Blizzard ponovo biti dostupne na GeForce Now platformi, jer Microsoft kaže da je odlučan da ih doda nakon završetka akvizicije vredne 69 milijardi dolara.

GeForce Now će imati još bolju ponudu igara

GeForce Now je do sada imao određenih poteškoća u nameri da privuče mnoge izdavače zbog navedenih “problema sa distribucijom”. Iako GeForce Now ima preko 1.600 igara u ponudi, još uvek nedostaju neki od novih I popularnih naslova kao što su: Star Wars Jedi: Survivor, Hogwarts Legacy, Uncharted, Spider-Man, Call of Duty i drugi.

Nova saradnja će doneti obilje igara, starih i novih na GeForce Now platformu. Pritom, ukoliko Microsoft-ova akvizicija kompanije Activision Blizzard prođe, GeForce Now korisnici će dobiti pristup i franšizama kao što su Call of Duty, World of Warcraft, Diablo i Overwatch, što je prilično dobra ponuda.

Kako Microsoft kaže, neće odjednom dodati ceo asortiman igara, već će igre biti postepeno dodavane kako bi programeri za GeForce Now platformu imali vremena da ih optimizuju za rad na “cloud” serverima.

Microsoft takođe kaže da ovo predstavlja samo prvo u nizu predstojećih saradnji sa različitim “cloud” gejming servisima. Navodno, Microsoft planira da njihove igre budu dostupne na više striming platformi među kojima su Boosteroid, Ubitus, EE i Nward, prenosi tomshardware.

Microsoft sve čini da odobrovolji zakonodavce

Čini se da ovim potezom Microsoft definitivno pokušava da ublaži zabrinutosti britanskih regulatora.

Britanska Uprava za konkurenciju i tržišta (CMA) nedavno je blokirala proces akvizicije Activision Blizzard vredan 68,7 milijardi dolara. Regulatorno telo je zaključilo da bi akvizicija mogla da “promeni budućnost brzorastućeg tržišta “cloud” gejminga, što bi dovelo do smanjenja inovacije i lošijeg izbora za gejmere u Velikoj Britaniji”. Evropska unija je nedavno odobrila akviziciju, a da bi dogovor prošao to moraju učiniti i Sjedinjene Američke Države.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi