Novi CS:GO rekord - 1,8 miliona igrača istovremeno

Popularna pucačina Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) oborila je sopstveni rekord u broju istovremenih igrača i stigla do brojke od blizu 2 miliona

Novi CS:GO rekord - 1,8 miliona igrača istovremeno

Vrhunac u broju korisnika koji u isto vreme igraju CS:GO poslednji put bio je u februaru ove godine. Tada je oboren onaj iz vremena policijskog časa tokom epidemije korone (april 2020), kada je ovu igru istovremeno igralo malo više od 1,3 miliona korisnika, što je impresivan broj igrača. Ipak, ta brojka juče je prestignuta i iznosila je čak 1.804.106 igrača koji su je istovremeno igrali, pokazuje zvanična Steam statistika.

Kako se vidi na istom grafikonu, u poređenju sa drugim igrama, ova pucačina je ubedljivo ispred ostalih igara koje su dostupne za besplatno igranje – prvo sledeće mesto zauzima Dota 2 koja u poređenju sa ovim ima, svega, nešto manje od 700 hiljada igrača, a na petom mestu nalazi se GTA V sa igračkim pikom oko 150 hiljada korisnika.

Popularnost ove igre starije od decenije događala se u talasima – tokom godina naizmenično se dešavao uspon i pad. Sada vidimo da je igrica koja je prvobitno bila zamišljena kao pucačina među manjim brojem umreženih igrača, sada najpopularnija i najkompetetivnija FPS onlajn igra.

Za njen jučerašnji skok u igranju zaslužan je verovatno i najavljeni izlazak njenog nastavka: CS:GO 2, a osim toga, danas počinje i Counter Strike Major šampionat koji će se održavati do 21. maja.

Finalna verzija nastavka ove igrice najavljena je za leto: imaće novi dizajn, biće potpuno besplatna, dok će takođe biti omogućeno da prenesete čitav svoj inventar sa stare igrice na novu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. Po meni nikad nece zameniti CS 1.6

  2. Dogzilla

    Po meni nikad nece zameniti CS 1.6

    Niti ce CS 1.6 ikad zameniti ranije verzije

    Beta 2.1 > CS 1.1 > CS 1.3 > CS 1.5 > CS 1.6

    Onemogucavanje neogranicenog bunny-hop-a u CS 1.3 verziji me je najvise pogodilo (u kombinaciji sa nozem). A pre toga dodavanje noza i kombinacije kevlar-a i slema u Beta 3.0 takodje je bilo razocaravajuce, Desert Eagle bunny-hop drasticno oslabljen :(

    Source i CS:GO su kasnije vadili AWP flick-shot-ovi i quick-scop-ovi iza ugla sa brzim prebacivanjem na noz i nazad.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi