Uprkos kukanju korisnika i medija, Diablo Immortal odlično zarađuje

Iako se podiglo drvlje i kamenje na Diablo Immortal zbog preskupih mikrotransakcija, čini se da najvećem broju gejmera to ipak toliko ne smeta.

Diablo Immortal je najnoviji nastavak slavne franšize koji možete igrati i na vašem mobilnom telefonu, kao i na računaru. Najbolja, ali ujedno i najgora stvar kod ove igre jeste činjenica da je besplatna. Najbolja jer je svako može probati, a najgora jer se unutar nje nalaze preskupe mikrotransakcije. I mi smo govorili o tome koliko je novca potrebno da maksimalno unapredite vašeg lika (prema našoj računici to je 110.000 dolara). Ali, ako je sudeći po informacijama sa Wccftech, igračima to uopšte ne smeta.
Loše ocene
Za početak blaga digresija. U ovom trenutku, Diablo Immortal je najgore ocenjena PC video igra na sajtu Metacritic sa ocenom korisnika od samo 0,3. Ovako lošu ocenu dodelilo je, do sada, 4.511 igrača, dok ni ocena kritike nije sjajna i trenutno stoji na 59. Dakle, ukoliko je sudeći striktno po ocenama, malo je razloga da neko sedne, zaigra, ali i potroši novac na Diablo Immortal. Međutim, izgleda da je situacija na terenu ipak nešto drugačija.
Diablo Immortal lik
Dobra zarada
Do sada, igrači su ovaj naslov preuzeli više od pet miliona puta s Google Play prodavnice, što znači da interesovanja ipak ima. Pored toga, prema trenutno dostupnim informacijama, oni koji igraju Diablo Immortal vole i da potroše novac u ovoj video igri, i to najmanje milion dolara dnevno.
Međutim, treba naglasiti da iako cifra od jednog miliona zvuči itekako impozantno, ona predstavlja trend opadanja zarade. Naime, tokom prve nedelje od predstavljanja igre trošilo se skoro 2,4 miliona dolara svakog dana na mikrotransakcije u ovom naslovu. Jednostavno, ukoliko želite da imate najboljeg lika, a ne želite da provedete na desetine sati na grajnd zbog retkih predmeta, to treba i da platite.
Diablo Battle Pass
Nema naznaka pojeftinjenju
Za kraj, Activision Blizzard izgleda ne planira da cene za mikrotransakcije umanji. I dalje se zarađuje dobro, igrači su i dalje tu i troše, pa u ovom trenutku nema razloga za izmenu strategije koja donosi zaradu. Da li će se situacija promeniti onog trenutka kada igrači počnu da napuštaju igru jer su iskusili sve što ona nudi ostaje da vidimo.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi