Honor telefoni vas gledaju pravo u oči i prate vaš pogled komunicirajući sa vama bez fizičkog kontakta

Honor uvodi praćenje očiju zasnovano na nameri u MagicOS 8.0, omogućavajući ALS pacijentima i korisnicima sa invaliditetom lakšu kontrolu pametnih telefona putem pokreta očiju

Honor telefoni vas gledaju pravo u oči i prate vaš pogled komunicirajući sa vama bez fizičkog kontakta

Pametni telefoni su se ubrzano razvijali tokom godina, ali način na koji komuniciramo s njima ostao je uglavnom nepromenjen. Za većinu korisnika, tastature i ekrani osetljivi na dodir i dalje su glavni način koji komuniciramo sa ovim uređajima, uglavnom zato što su bez sumnje najpraktičniji. Honor želi da unese neke promene i inovira način na koji komuniciramo sa svojim mobilnim uređajima.

Međutim, ovaj naizgled intuitivan interfejs može predstavljati veliki izazov za osobe sa invaliditetom, kao što su oni koji pate od Amiotrofične lateralne skleroze (ALS).

ALS je neurodegenerativno stanje koje uzrokuje progresivnu slabost mišića, često ostavljajući pojedince sa ograničenom pokretljivošću. Kao rezultat toga, pritisak na dugme ili čak jednostavan potez po ekranu može biti veoma težak zadatak za njih.

Honor uvodi novi način komunikacije i kontrole mobilnog telefona

Da bi pametne telefone učinio pristupačnijim za ove korisnike, Honor je predstavio sistem praćenja očiju zasnovan na MagicOS 8.0, kao deo svoje posvećenosti inovacijama usmerenim na ljude. Ova funkcija omogućava korisnicima da kontrolišu svoje telefone isključivo putem pokreta očiju.

„Pacijenti sa ALS-om često zadržavaju kontrolu samo nad pokretima očiju u kasnijim fazama bolesti“, kaže Limore Noach, izvršni direktor Fondacije ALS Holandije. Zahvaljujući Honor-u, ovi korisnici sada imaju novi način za interakciju sa svojim pametnim telefonima.

Sistem se naziva “zasnovan na nameri” jer koristi veštačku inteligenciju da razume šta korisnik želi da uradi. Ovo čini navigaciju telefonom lakšom i prirodnijom.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Kompanija je demonstrirala ovaj sistem praćenja pogleda na MWC-u koristeći Magic 6 Pro telefon. Sada su potvrdili da će funkcija biti dostupna na globalnim uređajima počevši od 27. avgusta. Međutim, Honor još uvek nije precizirao koji će pametni telefoni podržavati ovu naprednu tehnologiju. Nadamo se da će svaki uređaj koji dobije MagicOS 8.0 imati ovu funkciju.

Gledajući unapred, Honor takođe razvija sistem interfejsa mozak-računar (BCI), koji će omogućiti ljudima da komuniciraju sa spoljnim uređajima koristeći moždane signale, izuzetno praktičan metod za osobe sa ograničenom pokretljivošću.

Dok je BCI sistem još uvek u razvoju, Honor vodi kampanju na društvenim mrežama, #HONORtheChallenger, kako bi podigao svest o ALS-u na platformama kao što su YouTube, Instagram, TikTok i Facebook. Kampanju podržavaju sportisti poput Nila Vilsona i već je privukla 11 miliona korisnika širom sveta, prenosi GizmoChina.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (5)
  1. tozovac

    Све телефони (убеђен сам) прате преко селфи камере очи корисника, због профита.

  2. DukeLander

    EULA u buducnosti:
    trepnite jednom ako se slazete sa nasom EULA gde cemo vas non stop pratiti i prodati sve vase podatke ili trepnite 34 puta ako se ne slazete.

  3. CountMike

    To radi i moja mačka.

  4. pajica123

    da li se secate na samsung s3 ili s4 i novijim telefonima, imali su opciju da prate da li gledate u ekran da se ne bi ugasio, mogao je cak i tekst da se skroluje gledanjem na dole..

  5. CountMike

    Zanči nije za razroke ? 🍸

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi