7 ekstenzija za Chrome koje život znače

Imate li vi vaše favorite?

Želite da unapredite vaše Google Chrome veštine, olakšate surfovanje i rad, a ne znate gde da počnete? Tu smo da vam pomognemo sa nekoliko odličnih ekstenzija za ovaj popularni pretraživač: 

uBlock Origin 

Za početak obavezna ekstenzija bez koje pretraživanje interneta nije ni upola komotno kao sa njom. Dobar blokator oglasa teško je naći, a najpopularniji Adblock (Plus) možda ne odgovara svima. Zbog toga isprobajte uBlock Origin kao jednu od najboljih alternativa, nećete se pokajati. 
uBlock_origin.jpg

Todoist 

Ovo je veoma korisna esktenzija koja vam pomaže u organizovanju vaših dnevnih, nedeljnih, i mesečnih zadataka kroz veoma jednostavno i vizuelno dopadljivo iskustvo. Najbolja stvar kod Todoist esktenzije za organizovanje rada jeste to što ne morate otvarati zaseban prozor ili tab kako biste sve pratili. 
todo_list.jpg.jpg

StayFocusd 

Nešto vam stalno odvlači pažnju i ne možete da se fokusirate na posao (što je veoma česta pojava kod svih onih koji rade iz komfora sopstvenog doma)? StayFocusd vam omogućava da odredite koliko vremena u toku dana možete da provedete na određenim sajtovima, recimo na Twitter-u ili Facebook-u. 
Stay_focusd.jpg

Zanimljivo je da ova ekstenzija ima i “Require Challenge” funkcionalnost koja vas uslovljava da morate uspešno obaviti određeni zadatak, ukoliko želite da posetite sajt nakon probijenog vremenskog limita. 

 
Save to Google Drive 

Jednostavno ime koje sve govori. Instalirajte Save to Google Drive ekstenziju i dobićete ikonicu u gornjem desnom uglu ekrana koja vam omogućava da direktno na vaš Google Drive sačuvate ono što trenutno pretražujete, bilo da je u pitanju: slika, zvuk, ili video zapis. 

Screenshot_4.png
 
Honey 

Ovo je odlična nadogradnja za sve one koji često kupuju na raznim onlajn radnjama. Honey automatski pretražuje internet i sakuplja kupone koje vi potom možete iskoristiti prilikom nabavke raznih predmeta. Nakon toga sve što treba da uradite jeste da kliknete “buy”. 
Screenshot_6_1.png
 

Chrono Download Manager 

Download manager unutar Google Chrome može biti slabo pregledan, pa ukoliko želite da poboljšate komfor preuzimanja fajlova kroz ovaj pretraživač, možete da probate Chrono Download Manager. Kada instalirate ovu ekstenziju, ona vam omogućava da jednim klikom dobijete uvid u sva vaša preuzimanja u desnom uglu ekrana, bez potrebe da otvarate zasebni tab unutar Chrome pretraživača. 
Chrono.jpg
 

I don’t care about cookies 

Najzad, svi sajtovi zahtevaju od vas da prihvatite korišćenje kolačića kada ih posetite po prvi put. Ukoliko vas jednostavno mrzi da ovo radite, instalirajte I don’t care about cookies koja će automatski kliknuti “yes” onog trenutka kada vas web stranica upita da li želite da odobrite korišćenje kolačića. 
 

Izvor: mashable
Izvror foto: Engadget  

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi