Android 15 doneće univerzalnu opciju za podešavanja vibracije na tastaturi

Prva verzija operativnog sistema Android 15 za programere otkriva da će ovaj OS doneti opciju onemogućivanja svih vibracija tastatura nezavisno od aplikacije

Android 15 doneće univerzalnu opciju za podešavanja vibracije na tastaturi

Pogled na Android 15 dobijamo kroz prvu verziju ovog operativnog sistema za programere  pod imenom „Developer Preview 1“, a oni sa Google Pixel uređajima već je mogu instalirati na telefone. Iako je prva verzija OS-a pretežno namenjenja programerima, već sad donosi male promene koje diskretno doprinose celokupnom Android iskustvu korišćenja, kao što je nova funkcija za vibraciju.

Tako će Android 15 doneti univerzalno podešavanje za isključivanje/uključivanje vibracije tastature, nezavisno od toga koju aplikaciju koristite. To upravo možete biti korisno za one koji vole da koriste više aplikacija za tastaturu.

Novinar Mišal Raman ukazuje da Developer Preview 1 verzija OS-a ima novu opciju „Keyboard vibration“ (Vibracija tastature) koja se nalazi u meniju Settings – Sound & vibration – Sound & haptics. Kao što ime sugeriše, ova opcija jednostavno isključuje taktilne povratne informacije u vašoj aplikaciji za tastaturu.

Iako je promena zaista mala i nije nešto što će većina korisnika primetiti, ovo će svima olakšati menjanje između isključivanja i uključivanja vibracije tastatura bez potrebe da idu u podešavanje samih aplikacija za tastaturu.

Ukoliki koristite više tastatura, recimo jednu za engleski jezik i drugu za vaš lokalni jezik, možete se osloniti na podešavanja vibracije tastature u Android 15 operativnom sistemu, kako biste kontrolisali obe tastature. Isključivanje na nivou Android sistema uštedeće vam nekoliko klikova unutar vaše „tastaturne“ aplikacije, ali ćete i dalje moći da namestite podešavanja unutar same aplikacije tastature.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi