Bard AI sada može da koristi vaše Gmail, YouTube i druge naloge da bi vam bolje odgovarao na pitanja

Kako bi olakšao organizaciju, Bard AI sad može da pristupi vašim Google servisima kao što su Gmail, Docs, Drive, Maps i YouTube i analizira podatke iz njih

Bard AI sada može da koristi vaše Gmail, YouTube i druge naloge da bi vam bolje odgovarao na pitanja

Bot veštačke inteligencije kompanije Google Bard AI dobija nove funkcije predstavljene kao Bard Extensions. One će omogućiti botu da pristupi vašim Google servisima kao što su Gmail, Docs, Drive, Maps, YouTube pa čak i Google Flights and hotels i pomaže vam u organizaciji.

Bard će tako prikupljati relevantne informacije iz ostalih Google proizvoda koje koristite i njih potom analizirati kako bi vam na primer pomogao da organizujete putovanje sa prijateljima.

Bot može da preuzme datume koji odgovaraju svima putem iz Gmail-a, potom da nađe informacije o hotelima i letovima u realnom vremenu i onda da vam preko Maps aplikacije pokaže uputstvo kako stići do aerodroma ili nekog drugog lokalite.

Uz to, pokazao bi vam i relevantne YouTube snimke ili putopise o lokalitetu na koji ste se zaputili. Ceo ovaj proces može da se desi u okviru jedne konverzacije sa Bard AI četbotom.

Još jedan primer za novi način korišćenja bota koji Google navodi je prijavljivanje za novi posao gde bi veštačka inteligencija pronašla vaš poslovni rezime ili CV na Drive servisu i sumirala ga u kraće napisani pasus ukoliko je to potrebno.

Naravno, dozvoliti Google veštačkoj inteligenciji da vam tek tako kopa po porukama i planovima ne zvuči baš bajno, a zbog toga kompanija naglašava da sadržaj kome će bot pristupati neće posmatrati zaposleni u AI timu, već samo bot kao takav.

Uz ove novine, Bard AI dobija i dugme „Google it“ što vam omogućava da lakše proverite odgovore koje vam daje u konverzaciji. Kada kliknete na ikonicu G, Bard će pročitati svoj odgovor i proceniti da li postoje sadržaji širom interneta koji bi ga potkrepili.

Google je uveo i da nakon što neko podeli svoje Bard ćaskanje sa vama preko javnog linka, jednostavno možete iskoristiti taj razgovor kao polaznu tačku za nešto drugo ili proširenje započete teme.

Međutim, ekstenzije za pristup Google servisima za sada funkcionišu samo na engleskom iako je Bard četbot tokom ove godine postepeno dobijao mogućnost da razgovara na sve više svetskih jezika uključujući i srpski.

Ovaj četbot prvobitno je predstavljan kao konkurent kompanije nasuprot ChatGPT botu koji je dobio svetsku popularnost, ali Bard prvobitno uopšte nije imao jake mogućnosti i funkcije. Google ga vremenom očito unapređuje, ali za sada i dalje ne deluje da je uspeo da stane na crtu sa drugim AI botovima kao što su Bing chat ili ChatGPT.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi